Sap.je: Review & Ervaringen – Het kopen waard?

Gepubliceerd door Joni op

sapje reviews

Als je een goede sapkuur wilt volgen, doe je er goed aan om de producenten van deze detox kuren met elkaar te vergelijken.

De kans is groot dat je Sapje dan aan de bovenkant van het lijstje zet. Wellicht is dit merk zelfs de koploper. Sapje heeft een breed assortiment en is zeer populair.

In dit artikel lees je onze review en ervaringen met Sapje. Ook noemen we de voor- en nadelen van de detox kuren van dit merk.

Wat is Sap.je?

sapje logo

Sapje, wat dus ook als Sap.je geschreven kan worden, is opgericht door Joël Goudsmit en Rosalynn Campbell.

De twee richtten het bedrijf op in 2014 nadat ze dagelijks groentesapjes dronken en zich hierdoor beter gingen voelen. Joël en Rosalynn begonnen met één slowjuicer, maar inmiddels maakt Sapje de sapjes in een Sap-Lab.

Ze gebruiken hiervoor nog wel altijd de slowjuicer. Hiermee worden dagelijks honderden sapjes gemaakt die per stuk minstens 85 procent groente bevat.

Sapje voegt ook nog andere gezonde voedingsmiddelen aan, denk bijvoorbeeld aan fruit en kruiden. Toegevoegde suikers zijn uit den boze voor dit merk, wat natuurlijk logisch is wat bij detox kuren.

Bovendien zijn alle ingrediënten van deze sapjes 100 procent biologisch en voor het grootste gedeelte afkomstig van lokale leveranciers.


Het assortiment van Sap.je

Sapje heeft een zeer breed assortiment, maar vooral hun detox kuren zijn populair. We leggen over deze pakketten later meer uit.

Je kunt de sapjes van deze kuren overigens ook los kopen op de site van Sapje. Dit geldt tevens voor de thee, soepjes, smoothies en shotjes van dit merk.

De sapkuren zijn dus pakketten, waar Sapje nog meer van heeft. Je kunt gembershotjes en shotjes in een pakket kopen, net als bleekselderijsap.

De andere boxen van Sapje naast de detox kuren zijn de groentesap-, groene sap-, zwangerschap-, weerstand-, kids-, soepkuur- en sportpakketten.

Bekijk zelf het volledige aanbod van Sapje en bepaal op basis hiervan welk pakket of product je het beste vindt. 

Hoe detox je met de sapkuren van Sap.je?

groentes sapje detox

Je kunt dus ook een detox kuur van Sapje kopen. In de webshop van dit merk heb je op dit vlak 7 opties. Zo kun je een detox kuur van 1 dag kopen, maar ook één van 3, 5 of 7 dagen.

Bovendien kun je nog kiezen voor een sapkuur + van Sapje. Deze kuren zijn intensiever. Ze bevatten namelijk meer sapjes en shotjes voor elke dag.

Er zit bovendien meer groente in deze drankjes dan in de sapjes van de normale detox kuur van Sapje. Over het algemeen zijn de plus kuren alleen geschikt voor mensen die eerder al de normale kuur hebben gebruikt. 

Voor wie zijn de detox kuren van Sap.je geschikt?

Als je nog niet eerder een detox kuur hebt gevolgd, ben je bij Sapje aan het juiste adres. Dit komt doordat dit merk een detox kuur van 1 dag aanbiedt. Dit is een goede optie voor beginners.

Als deze kuur je goed is bevallen, kun je vervolgens een langere sapkuur kopen. De detox kuur van 3 dagen is een goede opvolger. Verleng je kuur vervolgens steeds met twee dagen.

Eventueel kun je ook nog een sapkuur + volgen, wat dus intensiever is dan de normale detox kuren van Sapje.

Over het algemeen heeft dit merk dus altijd een sapkuur die goed bij je doel past. Dit is al helemaal het geval als je het belangrijk vindt dat de groentesapjes 100 procent natuurlijk en biologisch zijn.  

Reviews over Sap.je

sapje detoxshotje drinken

Zoals we in de introductie al noemden, is Sapje een populaire fabrikant van detox kuren. Dit zie je ook zeker aan de reviews van Sapje op Kiyoh.

Hierop hebben zo’n 1600 klanten van het merk een beoordeling achtergelaten. Gemiddeld krijgt Sapje een 9.3 van deze reviews over de producten. 96 procent van alle beoordelaars raadt bovendien dit merk aan.

Dit heeft maken met tig redenen. Zo zijn veel gebruikers blij met de smaak van de groentesapjes, zo ook Iris uit Amsterdam.

Ze schreef een korte maar krachtige interview:

“De sapjes waren super lekker”.

Astrid uit Hengelo was misschien nog wel positiever in haar review over Sapje:

“Heerlijke sapjes! Maar nog betere soepen! Een genot! Supergoed verpakt en keurig op de hoogte gehouden van de bezorgtijd! Die je ook nog eens zelf kon uitkiezen ook! Had de 3 daagse detox kuur besteld. Hele goede communicatie over pre- en post-detox met heerlijke recepten! Ga waarschijnlijk 1 dag in de week een detox-dag met sappen inlassen voor ‘onderhoud’.. prima te doen! Ik ben blij!”

De ervaringen van Sapje van Astrid waren dus erg goed! 

Ook Yvonne uit Leusden schreef een positieve review over Sapje op de site van Kiyoh:

“Voor mij de eerste keer dat ik een sapkuur deed. Ik vond het een feest! En dat had ik vantevoren niet gedacht. De sapjes waren voedzaam, gevarieerd en meer dan voldoende. Nul honger gehad, ik heb (long covid) al een jaar last van brain fog en ik voelde op dag 2 van de kuur de mist verdwijnen. Helder hoofd! Zo blij. En paar kilo’s kwijt, een schoon en energiek gevoel. Mijn koelkast nu opnieuw ingericht met één en al gezonde producten. Ik heb echt een patroon doorbroken en ga voor een gezondere lifestyle. Had niet bedacht dat deze kuur zoveel zou losmaken en me zoveel zou brengen. Bedankt!!”

Het is dan ook niet raar dat veel mensen graag kiezen voor de detox kuren en andere producten van Sapje. Onze review over Sapje is dan ook zeer positief. Dit komt ook zeker doordat deze sapjes 100 procent natuurlijk en biologisch zijn. 

De voor- en nadelen van Sap.je

sapje detox kuur 1 dag

Sapje is dus erg geliefd onder mensen die graag detoxen. Dit heeft te maken met diverse redenen. Hieronder noemen we daarom de voor- en nadelen van de producten van Sapje.

Voordeel 1: Biologisch en duurzaam bereid

Zoals we eerder al zeiden, zijn de sapjes van Sapje gemaakt van alleen maar biologische ingrediënten. Ook worden ze voor het grootste gedeelte geleverd door lokale leveranciers.

Al met al bestaat elk flesje uit minstens 85 procent rauwe groenten. Sapje voegt hier ook nog fruit en andere ingrediënten aan toe. Kunstmatige voedingsmiddelen zijn echter geen onderdeel van de bereiding.

De sapjes worden door dit merk dus biologisch en duurzaam bereid!

Voordeel 2: Vol vitaminen en mineralen

Te veel mensen eten te weinig groenten en fruit. Ze krijgen hierdoor niet genoeg vitaminen en mineralen binnen. Dit kun je oplossen door de sapjes van Sapje te drinken.

Dit komt doordat de groentesapjes van dit merk veel van alle belangrijke vitaminen en mineralen bevatten. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezond en sterk immuunsysteem. 

Voordeel 3: Gemakkelijk en snel

Als je een volle agenda hebt is het moeilijk om elke dag gezond te eten en drinken. De producten van Sapje helpen hier bij. Deze sapjes zijn namelijk zeer gezond, zoals we net al aangaven.

Het fijne aan zo’n kuur is bovendien dat je de sapjes gemakkelijk en snel inneemt. Je hoeft deze drankjes immers niet zelf te maken, wat wel nodig is als je de detox kuur zelf maakt.

Bovendien kun je de sapjes van Sapje goed bewaren in de vriezer. 

Voordeel 4: Gewichtsverlies

Je kunt een detox kuur voor diverse doeleinden volgen. Wil je graag wat kilo’s verliezen? De pakketten van Sapje helpen hier bij.

Een detox kuur helpt namelijk bij gewichtsverlies doordat je weinig calorieën inneemt. Je verbruikt hierdoor dagelijks meer calorieën, wat ervoor zorgt dat je afvalt.

Door een detox kuur van 7 dagen te volgen, kun je zelfs meerdere kilo’s kwijtraken. Je gewichtsverlies is tijdens een kortere kuur van Sapje uiteraard minder.  

Nadeel 1: Weinig vezels

Detox kuren van Sapje zijn niet alleen maar geweldig, ze hebben ook mindere kanten. Groentesappen bevatten bijvoorbeeld relatief weinig vezels, wat ook zeker bij de producten van Sapje is.

Dit komt doordat het proces dat gebruikt wordt om de sapjes te maken, de voedingsvezels verwijdert uit de groente en fruit.

Hierdoor kun je een hongerig gevoel krijgen. De vezels zijn bovendien goed voor je spijsvertering.

Het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden als je een detox kuur van Sapje wilt gebruiken.

Nadeel 2: Aan de dure kant

De producten van Sapje mogen volgens de ervaringen over het algemeen wel goed zijn, dit zie je helaas ook terug aan hun prijskaartjes.

Eén sapje kost op dit moment van schrijven namelijk al 4,95 euro of meer. De boost shotjes zijn wel wat goedkoper, al zijn de soepjes en theetjes weer wat duurder. De boxen kosten per stuk minstens 115 euro.

Wil je een detox kuur van 1 dag volgen? Je betaalt dan 60 euro. De langere sapkuren van Sapje zijn uiteraard duurder. Vergeleken met andere fabrikanten is dit merk dus wel aan de dure kant. 

Ervaringen met Sap.je 

ervaringen sapje

Als je op het internet zoekt naar de ervaringen van Sapje klanten dan zijn ze over het algemeen zeer positief. Dit zie je ook zeker terug in de reviews van Sapje die we eerder al noemden.

De maker van de site Gezonder-Afvallen, Benne Holwerda, gebruikte bijvoorbeeld de detox kuur van 3 dagen van dit merk. Hij was over het algemeen zeer tevreden over dit pakket.

Dit komt vooral doordat er soepjes zitten in de kuur van Sapje. Benne was tijdens de eerste dag van de detox kuur moe, maar tijdens de andere dagen viel dit mee. Ook kreeg hij geen honger. Hij merkte bovendien dat hij meer energie had tijdens de laatste dag van de kuur. 

Ook andere gebruikers van Sapje hadden goede ervaringen met de producten van dit merk.

Monique uit Capelle aan den IJssel schreef het volgende in haar review over Sapje:

“Ik heb wederom een variatie aan sapjes ontvangen, volgens afspraak en in goede diepvriesstaat. Ik ben blij met de kwalitatief goede sapjes, zo is het nog eens makkelijk om voldoende biologische groenten en fruit binnen te krijgen.” 

Rob uit Tilburg schreef het volgende over zijn ervaringen met Sapje:

“Mijn allereerste (maar zéker niet de laatste detox) die ik bij Sapje had besteld. Ik had het besteld om mijn ongezonde voedingspatroon van afgelopen maanden te doorbreken. Het resultaat: Ik voel mij geweldig! Slaap goed, ben energieker, heb minder eetzucht, 3,5 kg afgevallen én (daar deed ik het voor) weer terug in mijn normale gezonde lifestyle!”

Is er een kortingscode voor Sap.je?

Eén van de nadelen van Sapje is dat de producten van dit merk een hoog prijskaartje hebben.

Het is dan ook logisch dat je graag wat geld wilt besparen door een kortingscode van Sapje te gebruiken als je een bestelling plaatst. Dit is mogelijk!

Je kunt op de website van deze fabrikant van groentesapjes namelijk 15 euro korting krijgen door een vriend te tippen. Ook hij/zij krijgt dan een kortingscode van 15 euro voor Sapje.

Je kunt op deze manier dus geld besparen bij het kopen van een detox kuur of de andere producten van dit merk. Als je meer vrienden tipt, is de kortingscode van Sapje bovendien nog hoger.


Meer reviews:


Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *