Dr. Veggie: Review, Ervaringen & Kortingscode

Gepubliceerd door Joni op

Dr.Veggie sapjes review

Als je een bedrijf met de naam Dr.Veggie ziet, weet je direct dat het geen vlees verkoopt. Dat doet Dr.Veggie dan ook zeker niet, integendeel natuurlijk. Dit is namelijk een fabrikant van sappen.

Dr.Veggie verkoopt ook detox boxen, net als een spirulina sapkuur. Deze kuur draait helemaal om het gebruik van de superfood genaamd spirulina.

In dit artikel focussen we ons echter meer op de detox sapkuren van Dr.Veggie. Je leest in dit artikel reviews en ervaringen over Dr.Veggie, net als de voor- en nadelen van de producten van dit merk. 

Wat is Dr.Veggie?

dr veggie detox kuur

Dr.Veggie heeft maar liefst 12 groentesappen ontwikkeld met één doel in gedachten: het makkelijker maken om gezond te leven.

Als je een druk leven hebt, kan het moeilijk zijn om gezond te eten en drinken. Dr.Veggie helpt hierbij met behulp van de sapjes.

Door simpelweg elke ochtend hier een flesje van te drinken, begin je de dag gezond en goed. Dr.Veggie kweekt overigens zelf groente, terwijl ze ook ingrediënten bij de lokale telers kopen.

Vervolgens persen ze de groenten in een slowjuicer, wat ervoor zorgt dat de vitaminen en mineralen behouden blijven. De sapjes worden vervolgens direct in een shockvriezer geplaatst, waardoor ze zo vers mogelijk blijven. 

Het assortiment van Dr.Veggie

dr veggie sapjes detox

Dr.Veggie verkoopt dus detox kuren, maar je kunt ook andere producten van dit merk aanschaffen. De sapboxen zijn hier een voorbeeld van.

Deze pakketten zijn niet echte sapkuren, je ontvangt juist diverse sapjes en je bepaalt zelf wanneer je ze drinkt.

Daarnaast kun je deze sapjes ook nog los kopen, wat een goede optie is als je niet op een groot pakket zit te wachten.

Dr.Veggie biedt 15 verschillende sapjes aan:

 • Bietensap
 • Wortelsap
 • Spinaziesap
 • Rode koolsap
 • Rode paprikasap
 • Chinese koolsap
 • Broccolisap
 • Slasap
 • Komkommersap
 • Gele paprikasap
 • Pastinaaksap
 • Bleekselderijsap
 • Biet met verse spirulina
 • Spinazie met verse spirulina
 • Komkommer met verse spirulina 

De normale sapjes kosten per stuk 4,25 euro. De drie drankjes met verse spirulina zijn duurder, namelijk 7,50 euro. Ze bevatten allemaal 230 milliliter. 

Hoe detox je met de kuren van Dr.Veggie?

groen detox drankje

Als je een detox kuur wilt volgen, biedt Dr.Veggie 9 opties aan. Allereerst verschillen ze door de duur, je kunt namelijk kiezen voor een sapkuur van 3, 5 of 7 dagen.

Vervolgens moet je nog het type bepalen: basic, coaching of hot&cold. Basic is natuurlijk de goedkoopste optie, je ontvangt dan alle drankjes die je nodig hebt en het schema.

Bij coaching word je begeleid tijdens de detox kuur. Hot&cold is de duurste optie. Hierbij krijg je niet alleen koude drankjes, maar ook nog elke dag een warm soepje. 

Voor wie zijn de detox kuren van Dr.Veggie geschikt?

Dr.Veggie biedt helaas niet een detox kuur van 1 dag aan. Dit kan vervelend zijn voor mensen die nog nooit eerder gedetoxt hebben.

Wel kun je als beginner de sapkuur van 3 dagen in hot&cold vorm doen. Je eet dan dus ’s avonds een soepje, waardoor je alsnog soort een diner hebt.

De ervaren detoxers zullen liever de voorkeur geven aan de detox kuur van 7 dagen. Bovendien zijn de kuren van Dr.Veggie niet al te duur, wat ook fijn is natuurlijk. 

Review over Dr.Veggie

detox review

Op Kiyoh zijn veel reviews over Dr.Veggie geschreven. In totaal hebben 776 mensen een beoordeling achtergelaten en over het algemeen zijn ze zeker positief.

89 procent raadde namelijk de producten van het merk aan. Gemiddeld kreeg Dr.Veggie van alle reviews een 8,6.

Hieronder noemen we een paar ervaringen van klanten van Dr.Veggie:

 • Marcel uit Wijchen: “Niet alle sapjes zijn even lekker. Bleekselderij en sla zijn vooral niet lekker, maar de rest is goed te drinken. Je mist wel eetmomentjes, dus ik heb tussendoor er een banaan en wortel bij gegeten”.
 • Michelle uit Amsterdam: “Ik had mijn eerste “proef” bestelling gedaan met 14 verschillende sappen. Ik heb nog niet alles geproefd maar tot nu toe smaakte ze elke keer wel lekker en je proeft gewoon dat het puur groenten is en niks anders. Dikke aanrader op een gezonde levensstijl”.
 • Flora uit Gouda: “De eerste 3 dagen zijn goed te goed. Dag 4 en 5 zijn moeilijker van de detox. Ik was vooral de wortelsmaak en paprika smaak in veel drankjes zat. Voor de rest was her erg goed!”

De voor- en nadelen van Dr.Veggie

dr veggie sapjes smaken

Dr.Veggie heeft net als andere fabrikanten van groentesappen meerdere voor- en nadelen. Hieronder noemen we een paar. 

Voordeel 1: Slowjuicer

Als je een detox kuur volgt, is het belangrijk dat de sapjes veel vitaminen en mineralen bevatten. Dr.Veggie is op dit vlak goed bezig.

Dit bedrijf perst de groenten namelijk met een slowjuicer. Er komt daardoor nauwelijks zuurstof bij de drankjes. Dit voorkomt oxidatie, dus de vitaminen en mineralen blijven zoveel mogelijk behouden.

De sapjes van Dr.Veggie zijn daardoor extra gezond voor je! 

Voordeel 2: Betaalbaar

Detox kuren zijn vaak duur, maar dat valt bij Dr.Veggie wel enigszins mee.

Voor een sapkuur van 3 dagen betaal je nu 89 euro. Op de site staat dat je dan 20 euro korting krijgt, maar het zou kunnen dat Dr.Veggie deze korting continu gebruikt.

Je kunt bovendien nog meer geld besparen door een kortingscode voor Dr.Veggie te gebruiken, die kun je krijgen door je in te schrijven voor hun nieuwsbrief.

Voordeel 3: Shockvriezer

Nadat de sapjes uit de slowjuicer komen, stopt Dr.Veggie ze direct in een shockvriezer. De temperatuur hierin is maar liefst 40 graden onder 0. Hierdoor daalt de temperatuur van de drankjes binnen een uur al tot -21 graden.

Het voordeel hiervan is dat de sapjes diepgevroren bezorgd worden. Ook blijft de smaak door de shockvriezer behouden, wat ook voor de vitaminen en mineralen geldt. 

Nadeel 1: Smaak

Het zou een wonder zijn als alle sapjes van een fabrikant bij alle klanten in de smaak zou vallen. Iedereen vindt immers wat anders lekker.

Toch is de smaak een nadeel om rekening mee te houden als je een detox kuur van Dr.Veggie wilt kopen.

Controleer de pakketten. Zit er een sapje bij dat je beslist niet lust? Het kan dan beter zijn om een sapkuur van een ander merk te kopen waarvan je alle drankjes wel lust. 

Ervaringen met Dr.Veggie

dr veggie ervaringen

Verschillende klanten van Dr.Veggie hebben hun ervaringen gedeeld op Kiyoh.

Hieronder noemen we hier een paar voorbeelden van:

 • Loes uit Rosmalen: “Ik heb de 3 daagse detox box ontvangen. Er zit een schema bij voor 3 dagen. Het zou fijn zijn als ze ook een overzicht meegeven met wat je aan voorbereiding en nazorg het beste kunt doen. Het staat wel globaal op de site, maar mag best wat gedetailleerder”.
 • Frank uit Krommenie: “Ik ben zeer te spreken over de sapjes selectie. Ben momenteel midden in de kuur en voel me fantastisch. Als ik een punt van kritiek zou moeten geven zou ik graag in het vervolg wat minder slasapjes willen hebben en in plaats daarvan meer spinazie. Merk tijdens de kuur ook dat het zeer behulpzaam is in het verminderen van buikvet”.
 • Floor uit Amersfoort: “Het pakket werd snel geleverd, zeer duidelijk concept, sommige heel lekker en sommige niets voor mij. Maar voor drie dagen even doorbijten. Na dag één meer energie en dat geeft een boost om door te zetten. Voor mij een duwtje in de rug om hierna ook gezondere keuzes te maken”.

Ook op Mamaplaats hebben klanten hun ervaringen met Dr.Veggie gedeeld:

 • Eva: “Ik ben in drie dagen 2 kilo kwijtgeraakt, die er nog steeds af zijn! Naast dat je even wat kilo’s kwijtraakt door te vasten, ga je ook weer kritisch kijken naar wat je normaal eet en drinkt op zo’n dag, waardoor je daarna weer even ‘normaal’ gaat doen. Ik zou het iedereen aanraden om te proberen”. 
 • Janneke: “Ik had verwacht dat deze detox kuur makkelijker zou zijn, maar niks is minder waar. Het is bikkelzwaar. Niet eens het honger gevoel, want dat heb ik niet, maar gewoon het afkicken van suikers. Maar het is het zo waard! Mijn mindset is compleet omgedraaid. Ik heb gelijk een plan opgesteld om door te pakken. Ik wil echt geen maatje 36 zijn, maar wél gezond en tevreden over mijn lichaam”.
 • Esther: “Een shotje van Kurkuma, nog nooit gehad dus lichte spanning, maar de smaak was eigenlijk best lekker. Dat is een goed begin van de kuur! Dan mijn eerste echte sapje, komkommer. Ook deze was best lekker, dus ik had er ineens een stuk meer vertrouwen in. De sapjes hebben allemaal aardse smaken, dus je mist toch even die zoetigheid. Daarom zijn de shotjes (gember of kurkuma) tussendoor wel heel fijn, dat pept je echt op”. 

De ervaringen met Dr.Veggie zijn dus over het algemeen positief, al hebben sommige mensen ook zeker wat te klagen. Dat is natuurlijk logisch, geen enkel bedrijf kan alles goed doen.

Als je een detox kuur wilt volgen, raden we je Dr.Veggie zeker aan vanwege de vele positieve reviews.

Vergeet je niet in te schrijven voor de nieuwsbrief, zodat je de korting niet misloopt!


Meer reviews:


Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *