Detox voetenbad: Wat is het & werkt het?

Gepubliceerd door Bas op

Detox voetbad

Je kunt je lichaam op veel verschillende manieren ontgiften. Veel mensen drinken hiervoor een paar dagen lang alleen maar sapjes in de vorm van een detox kuur, maar je kunt ook gebruik maken van een detox voetenbad.

Je schoont hiermee op celniveau alle troep op. Dit zorgt ervoor dat je fysieke en/of geestelijke klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Met een detox voetenbad met baking soda kun je bovendien je lichaam even opfrissen.

Tenminste, dat is wat er wordt beweerd.

In dit artikel leggen we uit wat een detox voetenbad precies is, hoe het werkt, of het onzin is en of het daadwerkelijk effect heeft.

Wat is een detox voetenbad?

detox voetenbadje

Je detoxt je voeten met behulp van een detox voetenbad. Dit wordt ook wel je voeten ontgiften en ontslakken genoemd.

Het uitgangspunt van detoxen is dat je lichaam zich ontdoet van gif- en afvalstoffen. Hiervoor worden speciale technieken gebruikt, zoals ook een detox voetenbad.

Dit is een alternatieve geneeswijze waarmee je veel rust in je lichaam voelt nadat je de behandeling hebt ondergaan. 

Hoe werkt een detox voetenbad?

detox voetenbad werking

De behandeling met een detox voetenbad duurt meestal zo’n 25 tot 45 minuten. Je zit tijdens deze periode met je voeten in een badje.

In dit voetenbad zit water dat door elektrolyse geïoniseerd wordt. Dit creëert een elektromagnetische lading. Vervolgens ontstaan er trillingen.

Ze verbeteren de microcirculatie en werken ook een beetje als een derde nier. De trillingen zorgen er namelijk voor dat je lichaam zich ontdoet van afvalstoffen.

Wil je het technische verhaal ook weten? De elektrolyse creëert een opsplitsing van waterdeeltjes. Dit activeert de klieren in je voeten, wat het begin van de ontgifting is. 

Hoe zit het met een detox voetenbad met baking soda?

Eventueel kun je in je detox voetenbad baking soda gieten. De behandeling heeft dan meerdere doeleinden.

Zo worden je voeten ontgift met de elektrolyse, terwijl de baking soda ervoor zorgt dat het detox voetenbad ook je zuur-base evenwicht positief helpt.

Het is hierbij belangrijk om de juiste dosering te gebruiken. Voor een detox voetenbad moet je ongeveer 25 tot 50 gram baking soda gebruiken. De pH van het water dient 8 tot 8,5 te zijn. Meet dit met behulp van strips die je onder meer bij drogisterijen kunt aanschaffen.

Het water moet bovendien 37 tot 40 graden Celsius zijn. Houd je voeten vervolgens minstens een half uur in het detox voetenbad met baking soda.

Rust vervolgens ook nog een half uur en drink voldoende water. 

Wat zijn de voordelen van een detox voetenbad?

detox voetenbad voordelen

Een detox voetenbad biedt de gebruiker meerdere voordelen.

Hieronder noemen we een paar:

  • Een voetenbad is een effectieve en goedkope detox kuur. Ook vergt het weinig van je lichaam, vooral als je het vergelijkt met een sapkuur.
  • Een detox voetenbad verhoogt het zuurstofgehalte in je bloed. Je lichaamscellen bevatten bovendien meer energie.
  • Een detox voetenbad helpt je lichaam bij het verwijderen van afvalstoffen. Dit doet het door de klieren van je voeten te activeren.
  • Je voorkomt verzuring van je voeten door een detox voetenbad met baking soda te gebruiken.
  • Een detox voetenbad ontgift je niet alleen, maar biedt je ook rust. Je hebt echt een momentje voor jezelf!

Werkt een detox voetenbad écht?

voetenbad detoxen

Er zijn zeker mensen die beweren dat een detox voetenbad onzin is, wat velen ook zeggen over detox voetpleisters.

Volgens hen heeft je lichaam totaal geen baat bij het detoxen van je voeten. Anderen zweren juist bij een voetenbad.

Dit blijkt ook volgens onderzoekers. Ontgiften zorgt er namelijk voor dat het zuurstofgehalte in je bloed hoger wordt. Dit is al mogelijk door één behandeling met een detox voetenbad te volgen.

Dit komt doordat het bloed zich in de circulatie ververst na 22 minuten, dus een behandeling van ongeveer een half uurtje is hier perfect voor. 

Wat zijn de ervaringen van gebruikers van een detox voetenbad?

De ervaringen van gebruikers van een detox voetenbad zijn eigenlijk heel wisselend. Net zoals bij de ervaringen van detox kuren met sapjes.

Er zijn namelijk genoeg mensen die deze behandelingen totaal niet vinden werken. Ze noemen een detox voetenbad dan ook onzin en geldklopperij. Andere gebruikers merkten juist wel dat hun lichaam baat had bij het badje.

De meningen zijn dus erg verdeeld over detox voetenbaden, al is de meerderheid wel zeer sceptisch over deze manier om je lichaam te ontgiften. 

Kun je een detox voetenbad zelf maken?

badzout

Je kunt een detox voetenbad bij diverse bedrijven krijgen. Je betaalt dan natuurlijk voor deze behandelingen, die meestal ongeveer een half uurtje tot drie kwartier duren.

Heb je geen zin om hier veel geld aan uit te geven? Een detox voetenbad zelf maken is dan een goed alternatief.

Volg hiervoor de volgende stappen:

  • Koop allereerst een teiltje dat gebruikt kan worden als bad voor je voeten. Een elektrisch exemplaar is ook een optie, maar heeft niet de voorkeur.
  • Schep vervolgens twee eetlepels van epsomzout, bitterzout of Himalaya zout in het detox voetenbadje. Bepaal zelf wat je voorkeur heeft, al werkt epsomzout regelrecht fantastisch voor het ontgiften en ontzuren van je lichaam.
  • Eventueel kun je ook nog een paar magnesiumvlokken toevoegen aan het badje. Magnesium wordt namelijk ook wel hét anti-stress mineraal genoemd.
  • Vervolgens pak je een beker waarin je ongeveer 5 druppels etherische olie met detox of neutrale badolie mengt.
  • Giet daarna water van maximaal 40 graden Celsius in je detox voetenbad. Voeg hier het mengsel van de etherische olie en badolie aan toe. 

Het is hierbij belangrijk om de etherische olie echt te mengen met detox of neutrale badolie. Je kunt etherische olie namelijk niet onverdund aanbrengen op je lichaam. Ook kan de olie niet gemengd worden met water.

Doe dit beslist, anders kan je huid geïrriteerd of verbrand worden door de etherische olie en dat is natuurlijk niet de bedoeling van een detox voetenbad zelf maken. 

Een detox voetenbad zelf maken is dus helemaal niet zo moeilijk. Wel moet je nog weten hoe lang je met je voeten in dit badje moet relaxen.

Zo’n 20 minuten is in principe al voldoende, maar je kunt er ook voor kiezen om nog wat langer je voeten te laten ontgiften in het voetenbad. 


Categorieën: Informatie

Bas

Enkele jaren geleden ontdekte in green juice en tegenwoordig kan ik niet meer zonder. Nu ik de voordelen heb ontdekt, is het mijn missie om anderen te helpen met het informeren over green juices.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *