Detox thee kopen: Je lichaam ontgiften met thee?

Gepubliceerd door Bas op

werking detox thee

Als je denkt aan een goede detox kuur dan is de kans groot dat je direct aan een sapkuur denkt. Toch hoeft dit niet zo te zijn.

Er zijn namelijk nog meer manieren om je lichaam te ontgiften. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de beste detox thee om af te vallen of om je lijf te ontgiften.

In dit artikel lees je hoe detox thee werkt en wat de beste detox thee is. 

Wat is detox thee?

detox thee drinken

Detox thee heeft als doel om je lichaam te ondersteunen bij het ontgiftingsproces. Met andere woorden, deze warme drank helpt bij het verwijderen van je afvalstoffen.

Dit doet de beste detox thee met behulp van zuiverende kruiden. Hiermee wordt de reiniging van je lever ondersteund. Ook gaan de toxische stoffen hierdoor sneller uit je lijf.

Je lichaam krijgt dus eigenlijk een grote schoonmaakbeurt met behulp van een detox thee. Een detox kuur met thee wordt overigens ook wel een teatoxkuur genoemd. Hiermee kun je je lichaam ontgiften met behulp van thee. 

Hoe kun je je lichaam ontgiften met thee?

De ingrediënten van de beste detox thee voor afvallen kunnen heel anders zijn dan de ingrediënten in normale thee. Detox thee bevat meestal een combinatie van zuiverende kruiden.

Voorbeelden hiervan zijn venkelzaad, paardenbloem, mariadistel en brandnetel. Soms wordt hier ook nog een Chinese of groene theesoort aan toegevoegd.

De ingrediënten zijn in ieder geval voor het grootste gedeelte of zelfs volledig natuurlijk. 

Werkt je lichaam ontgiften met detox thee goed?

thee drinken gezond

Teatoxen, zoals een kuur van detox thee wordt genoemd, kan zeker helpen om je lijf te ondersteunen bij het afvoeren van afvalstoffen.

Je lichaam ontgiften met thee is dus mogelijk, al hangt dit wel van het type af. De ingrediënten spelen op dit vlak namelijk een belangrijke rol.

Er is op het gebied van regulering van de ingrediënten nog veel te winnen, dus sommige fabrikanten maken hier misbruik van. Het is daarom absoluut verstandig om geen buitenlandse detox thee te kopen.

De beste detox thee wordt over het algemeen gemaakt door een Nederlands merk. Eventueel kun je ook zelf de thee om je lichaam te ontgiften maken, waarover later meer. 

Kun je afvallen met de beste detox thee?

Hoewel detox thee vooral bedoeld is om je lichaam te ontgiften, kiezen veel mensen er ook voor om zo’n detox kuur te gebruiken om gewicht te verliezen.

Maar kun je met de beste detox thee überhaupt afvallen? Nou, dat hangt van de rest van je leven af. Je moet je voedingspatroon namelijk ook aanpassen als je graag kilo’s kwijt wilt raken. Bovendien moet je meer bewegen.

Afvallen met de beste detox thee is dus in principe wel mogelijk, al moet je ook minder eten, meer bewegen en een gezond dieet volgen. 

Wat is de beste detox thee?

thee citroen gember

Wil je graag een teatoxkuur volgen? Je hebt dan zeker de beste detox thee om af te vallen en je lichaam te ontgiften nodig.

Je hebt op dit vlak in principe twee opties. Zo kun je kant en klare detox thee bij Kruidvat of een andere winkel kopen.

Veel mensen geven hier de voorkeur aan. Je hoeft dan immers weinig zelf te doen, maar controleer de ingrediënten om ervoor te zorgen dat ze passen bij je doel. 

Daarnaast kun je ook nog de beste detox thee zelf maken. Je hebt dan zelf controle over de ingrediënten, waardoor je ervoor zorgt dat de thee je lichaam optimaal ontgift.

Je kunt onder meer ingrediënten als aardbeien, munt, citroen en gember voor gebruiken. Wil je weten wat de beste detox thee recepten zijn om zelf te maken? Hieronder noemen we drie goede voorbeelden. 

Citroenthee

 • Sap van 1 citroen
 • Snufje cayennepeper
 • Snufje gemberpoeder
 • Snufje kruidnagel
 • 1 eetlepel honing
 • Een schijfje citroen
 • 230 milliliter heet water

Eerst moet je de citroensap combineren met de cayennepeper, gemberpoeder, kruidnagel en honing in een mok. Giet hier het hete water bij.

Roer alles goed door en leg dan het schijfje citroen boven op de detox thee. Krijg het beste resultaat door deze thee één keer per week te drinken.

Gemberthee

 • Een schijfje citroen
 • Schijfje verse gember
 • 1 kopje water

Begin voor deze detox thee met het koken van het water. Schenk dit in een mok en voeg hier de gember en het schijfje citroen toe.

Het is overigens nodig om eerst de gember te schillen en in kleine stukjes te snijden. Ook moet je de ingrediënten nog wat minuten laten trekken.

Kurkumathee

 • 1 stukje fijngehakte verse gember
 • 2 kopjes water
 • 1 theelepel gemalen kaneel
 • 2 theelepels gemalen kurkuma
 • 6 peperkorrels
 • 1 citroengras theezakje
 • 1 theelepel kokosolie
 • Sap van 1 citroen
 • Snufje zeezout

Je moet eerst het water laten koken. Doe dit in een steelpan en voeg vervolgens de kurkuma, gember, kaneel, zeezout en peperkorrels toe. Eventueel kun je ook nog 2 of 3 schijfjes sinaasappel toevoegen.

Laat de ingrediënten op laag vuur trekken gedurende 10 tot 15 minuten. Hierna moet je het theezakje tijdens 3 minuten toevoegen. Verwijder het daarna weer.

De thee is nu klaar, giet het drankje dus in een mok. Je moet dan nog wel een sap van 1 citroen en een theelepel kokosolie erbij gieten.

Je kunt de thee eventueel nog een beetje zoeter maken door een beetje honing toe te voegen. 

Waar kan ik detox thee kopen?

kruidvat thee detox

Hierboven hebben we 3 recepten genoemd waarmee je zelf detox thee kunt maken.

Dit hoef je echter niet zelf te doen. Je kunt namelijk ook zelf de kant en klare detox thee kopen. Je hoeft dan immers minder werk te verrichten.

Je kunt je detox thee bijvoorbeeld bij de Kruidvat kopen en vervolgens zetten. Dit kost wel wat meer geld, maar het scheelt veel tijd en energie.

Het is overigens goed om te weten dat detox thee niet alleen door Kruidvat verkocht wordt. Er zijn nog meer drogisterijen die deze thee samen met detox pillen in hun assortiment hebben opgenomen.

Dit geldt ook voor diverse webshops. Vergelijk alle opties met elkaar en kijk zo welke detox thee de beste is voor jou als jij je lichaam wilt ontgiften. 


Categorieën: Informatie

Bas

Enkele jaren geleden ontdekte in green juice en tegenwoordig kan ik niet meer zonder. Nu ik de voordelen heb ontdekt, is het mijn missie om anderen te helpen met het informeren over green juices.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *