Detox sapkuur 5 dagen – Vergelijk de top 4

detox sapkuren van 5 dagen

Een detox kuur van 5 dagen komt met een paar voordelen. Zo wordt bijvoorbeeld je lichaam hierdoor ontgift. Ook is de kans groot dat je minstens een kilo verliest tijdens deze periode.

Het is dan uiteraard wel belangrijk dat je de juiste sapkuur van 5 dagen gebruikt. Er zijn op dit vlak meerdere opties en het is waarschijnlijk moeilijk voor je om een keuze te maken.

De beste detox kuren lijken immers allemaal op elkaar. Om toch de juiste aankoop te kunnen doen, doe je er goed aan om dit artikel door te nemen.

Kijk vooral naar de sapkuren van 5 dagen die wij de beste opties vinden.

Dit zijn de 4 beste detox kuren van 5 dagen

Je lichaam ontgiften binnen 5 dagen is zeker mogelijk als je een van de detox kuren uit het onderstaande overzicht gebruikt.

De prijs per dosering is overigens de prijs van één flesje sap, je betaalt uiteraard meer voor het volledige pakket. 

Detox kuur 5 dagen  Belangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Happy Juicy 5 Dagen Sapkuur– Bevat 25 sapjes in diverse smaken
– Wordt geleverd met een gids en schema
– Ook ontvang je een e-book genaamd 13 richtlijnen slank & gezond lichaam   
€ 5,18
2. Sap.je detox kuur 5 Dagen– Bevat ruim 15 kilo groente
– Je ontvangt ook menu’s voor de pre- en aftertox
– Bestaat uit sapjes, thee, shotjes en soepjes 
€ 6,33
3. The Juice Factory Detox Kuur 5 Dagen– Elke dag drink je dezelfde sapjes en shotjes
– Aan de dure kant
– Eenvoudig schema 
€ 6,63
4. Sap.je Sapkuur 5 Dagen+– Bevat meer dan 19 kilo groenten
– 35 sapjes verdeeld over 5 dagen
– Ook nog 15 shotjes, 5 soepjes en thee
€ 7,00

1. Happy Juicy 5 Dagen Sapkuur: De beste betaalbare detox kuur 5 dagen

5 dagen sapkuur happy juicy

Over het algemeen zijn detox kuren aan de dure kant. Als je budget niet al te groot is, is de Happy Juice 5 Dagen Sapkuur desondanks een goede optie. Je betaalt bij dit pakket per flesje sap 5,18 euro.

Deze sapkuur van 5 dagen bestaat uit 25 sapjes die verschillende smaken hebben. Daarnaast moet je elke dag een gembershot innemen, wat bij veel andere sapkuren ook het geval is.

Je bepaalt overigens niet zelf wanneer je welk sapje inneemt. Happy Juicy plaatst in dit pakket namelijk een gids en schema.

Je ontvangt bovendien een e-book waarin 13 richtlijnen staan voor een slank en gezond lichaam.
2. Sap.je Detox Kuur 5 Dagen: De beste sapkuur 5 dagen met soepjes

sapje 5 dagen detox kuur

Als je elke dag alleen maar sapjes moet drinken, zal je dit op een gegeven moment vervelen.

Sap.je begrijpt dit en heeft daarom ervoor gekozen om ook soepjes toe te voegen aan de Sap.je Detox Kuur 5 Dagen.

Je ontvangt in totaal 30 sapjes en 5 soepjes, namelijk 2 keer courgettesoep, 2 keer pompoensoep en 1 keer tomatensoep. Daarnaast neem je elke dag een slowjuice detox shotje van 50 milliliter. Je eindigt je dag met thee.

Overigens ontvang je een schema bij Sap.je Detox Kuur 5 Dagen, zo weet je precies wanneer je wat moet drinken.

Je krijgt ook nog twee detox menu’s. Hierin staan veel recepten die je kunt maken voor de pre- en aftertox.
3. The Juice Factory Detox Kuur 5 Dagen: De makkelijkste detox kuur 5 dagen

juice factory 5 dagen detox

Als je een drukke agenda hebt, kun je niet steeds naar je schema kijken om uit te zoeken welk sapje je moet drinken. Het is dan een goed idee om The Juice Factory Detox Kuur 5 Dagen te kopen.

Dit pakket is wat duurder dan veel concurrenten, maar wel gemakkelijk te gebruiken. Je schema is namelijk elke dag precies hetzelfde. Hierdoor drink je wel steeds dezelfde sapjes en shotjes, wat voor sommige mensen een nadeel is.

Je smaakpapillen houden immers wel van wat afwisseling, maar hierdoor wordt je schema direct ook moeilijker om te begrijpen en te volgen.

Bepaal zelf wat je het belangrijkste vindt, maar we raden The Juice Factory Detox Kuur 5 Dagen zeker aan!
4. Sap.je Sapkuur 5 Dagen+: De meest uitgebreide sapkuur 5 dagen

sapje sapkuur 5 dagen plus

Eerder noemden we al de detox kuur van 5 dagen van Sap.je, maar dit merk heeft ook nog een uitgebreide variant van dit pakket op de markt gebracht.

Uiteraard is de Sap.je Sapkuur 5 Dagen+ wat duurder, maar de resultaten zijn ook beter. Dit heeft een aantal redenen, maar het komt vooral doordat dit pakket uit meer sapjes en shotjes bevat.

Je lichaam wordt hierdoor dus nog beter ontgift. Elke dag moet je 7 sapjes innemen en ook nog 3 shotjes. Bovendien zit er in Sap.je Sapkuur 5 Dagen+ voor elke dag een soepje en thee.

Deze sapkuur voor 5 dagen is dus intensiever dan de concurrenten. Voor mensen die geen ervaring hebben met detox kuren is dit pakket dan ook niet echt geschikt.
Sapkuur van 5 dagen: Aandachtspunten

detox drankjes vitamines

Je weet inmiddels wat over het algemeen de beste detox kuren van 5 dagen zijn. Zit er echter geen geschikte optie voor jou tussen? We raden je dan aan om zelf wat onderzoek te verrichten.

Er zijn namelijk nog meer sapkuren verkrijgbaar, dus de kans is groot dat je alsnog een goed pakket vindt. Let hierbij wel op de onderstaande aandachtspunten om een verkeerde aankoop te voorkomen.

Vitaminen en mineralen

Tijdens je detox kuur neem je gedurende 5 dagen eigenlijk alleen maar sapjes en shotjes. Voor de rest eet je niets, al drink je meestal nog wel wat water.

Het is dan ook belangrijk dat de sapjes alle belangrijke vitaminen en mineralen bevatten. Je lichaam zal anders last krijgen van het gebrek van deze essentiële voedingsstoffen.

Voordat je een sapkuur koopt, moet je dus checken of de sapjes vitaminen en mineralen bevatten die je lichaam nodig heeft.

Voorbeelden hiervan zijn vitamine A, C en D. Qua mineralen zijn magnesium, calcium, natrium en kalium zeer belangrijk.

Calorieën

Als je een detox kuur van 5 dagen vooral volgt om af te vallen dan moet je ook zeker op het aantal calorieën letten.

Je verliest immers gewicht als je minder calorieën inneemt dan je verbruikt. Gebruik daarom een sapkuur voor 5 dagen waar weinig calorieën in zitten.

Een te lage caloriegehalte kan echter wel voor problemen zorgen als je veel energie nodig hebt voor je levensstijl, dus houd hier ook rekening mee. 

Smaak

Je drinkt tijdens een sapkuur van 5 dagen vaak dezelfde sapjes en shotjes. Op zich hoeft dit geen probleem te vormen. Sterker nog, de ingrediënten van deze flesjes ontgiften je lichaam uiterst goed.

Het levert echter wel een probleem op als je de smaak van de sapjes niet lekker vindt. Het is daarom verstandig om even de ingrediënten van de flesjes te controleren voordat je een bestelling plaatst.

Als je een groente ziet die je absoluut niet lust, kan het een goed idee zijn om een ander pakket te kopen. 

Kun je een detox kuur voor 5 dagen zelf maken?

zelf detox kuur maken

Je kunt zeker een detox kuur van 5 dagen zelf maken. Weet echter wel dat hier veel werk in gaat zitten.

Je bespaart uiteraard wel geld door de sapjes zelf te produceren, maar het maken van je schema is bijvoorbeeld wel weer moeilijk.

Wil je alsnog een detox kuur voor 5 dagen zelf maken? We raden je dan onder meer de volgende sapjes aan om te gebruiken tijdens je eigen detox kuur.

Oranje

 • 4 middelgrote wortels
 • 2 geschilde sinaasappelen
 • 1 rode biet

Groen

 • 2 komkommers
 • 2 appels
 • Handvol peterselie
 • 6 tot 8 blaadjes boerenkool

Rood

 • 2 rode bieten
 • 1 appel
 • 3 grote wortels
 • 1 centimeter gember 
 • 1 geschilde sinaasappel
 • 1 handvol spinazie

Paars

 • 1 rode appel
 • 2 ontpitte perziken/peren
 • 1 zoete aardappel
 • 1 snuifje kaneel
 • Handvol bosbessen 

Er zijn nog veel meer sapjes die je kunt toevoegen aan je zelfgemaakte sapkuur van 5 dagen. Kijk hierbij ook zeker naar wat je zelf lekker vindt.

Maak vervolgens een schema waarbij je de sapjes verdeelt over de dagen. 

Hoeveel kun je afvallen met een sapkuur van 5 dagen?

sapkuur afvallen

Gewichtsverlies komt neer op calorieën, zo simpel is het nu eenmaal. Als je meer calorieën verbruikt dan je inneemt, zul je gewicht verliezen.

Eet je meer calorieën dan je verbrandt? Het tegenovergestelde gebeurt dan natuurlijk, je komt juist aan.

Tijdens een detox kuur van 5 dagen krijgt je lichaam minder calorieën dan het verbruikt. Dit zorgt er dus voor dat je tijdens je sapkuur gewicht verliest, terwijl je alsnog wel alle essentiële antioxidanten, vitaminen en mineralen binnen krijgt.

Uit dit onderzoek blijkt dat een sapkuur van 5 dagen zeker kan helpen bij het afvallen. Over het algemeen verlies je tijdens zo’n detox kuur minstens één kilogram gewicht. Mogelijk is je gewichtsverlies nog hoger, wat ook kan komen door vochtverlies.

Wil je graag nog meer gewicht kwijtraken? We raden je dan een detox kuur van 10 dagen aan. Met een beetje geluk verlies je dan zelfs meer dan 2 kilo. Kijk hierbij natuurlijk naar je persoonlijke wensen, behoeften en (gezondheids)situatie.

Is een detox kuur van 5 dagen lang genoeg?

sapkuur 5 dagen voordelen

Als je zelfs al voordelen ervaart door een detox kuur van 1 dag te volgen, weet je direct dat een sapkuur van 5 dagen ook positief voor je lichaam is.

Dit komt dus onder meer doordat je minimaal één kilo gewicht verliest tijdens deze periode. Een detox kuur van 5 dagen is dus zeker lang genoeg om de voordelen van het ontgiften van je lichaam te ervaren. 

Wat zijn de voordelen van een sapkuur van 5 dagen?

Een detox kuur van 5 dagen komt met diverse voordelen. Hieronder noemen we een paar:

 • Je verliest waarschijnlijk minstens een kilo
 • Je spijsvertering werkt normaal 
 • Je weerstand krijgt ondersteuning
 • Je hormonale activiteit wordt gereguleerd
 • Je huid wordt gezonder

Voor wie is een 5-daagse detox kuur geschikt?

sapje detoxshotje drinken

In principe is een sapkuur van 5 dagen voor veel mensen geschikt. Als je nog nooit eerder je lichaam hebt ontgift, kan het echter wel beter zijn om te beginnen met een detox kuur van 3 dagen.

Als deze periode je goed bevallen is, kun je vervolgens je detoxproces vervolgen met een langere kuur. Een detox kuur van 5 dagen is dan dus een mooie opvolger.

Heb je een auto-immuunziekte of een verzwakt immuunsysteem? Het is dan beter om helemaal niet te detoxen.

Dit is ook het geval als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Heb je een eetstoornis of ben je nog niet volwassen? Ook dan is een sapkuur van 5 dagen niet geschikt voor je.

Twijfel je of jij voldoende in staat bent om een detox sapkuur te volgen? Overleg dit dan altijd eerst met een specialist.