Detox sapkuur 10 dagen – Bekijk de beste optie

detox sapkuur van 10 dagen

Ben je een ervaren rot als het gaat om het detoxen van je lichaam? Je hebt dan dus al vaak een goede sapkuur gevolgd en bent inmiddels in staat om een lange kuur te volgen.

We raden je in dit geval een detox kuur van 10 dagen aan. Dit is een lange periode, maar je zult tijdens deze kuur je lichaam volledig ontgiften.

Ook val je over het algemeen meerdere kilo’s af, wat voor veel mensen een belangrijk doel is van een sapkuur van 10 dagen. Lees snel verder!

Dit is de beste detox kuur van 10 dagen

Beginners moeten sapkuren van 10 dagen zeker vermijden, maar als je veel ervaring hebt, is het onderstaande product zeker een aanrader.

Detox kuur 10 dagen Belangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Happy Juicy Extra Kortingspakket– Betaalbaar
– Bevat 50 sapjes en 10 shotjes
– Wordt geleverd met een PDF e-book  
€ 4,79

1. Happy Juicy Extra Kortingspakket: De beste sapkuur 10 dagen

detox kuur 10 dagen happy juicy

Er is eigenlijk maar één detox kuur van 10 dagen die we aanraden: het Happy Juicy Extra Kortingspakket.

In dit pakket zitten maar liefst 50 sapjes in 9 verschillende smaken: Wortel Weerstand, Blushing Boost, Royaal Rood, Groene Verjonging, 100% Oranje, Bieten Boost, Kurkuma Geel, Gouden Gezondheid en Groene Genezing. Ook ontvang je 10 gembershotjes, hiermee begin je tijdens je sapkuur elke dag.

Happy Juicy geeft je bij het Extra Kortingspakket ook nog een gratis e-book genaamd 13 richtlijnen slank & gezond lichaam. Dit kan ondersteuning bieden voor, tijdens en na de detox. 
Sapkuur van 10 dagen: Aandachtspunten

sapje detoxshotje drinken

Ook al hebben we maar één detox kuur van 10 dagen in onze tabel opgenomen, er zijn nog wel meer opties.

Wil je ze met elkaar vergelijken? Het is dan belangrijk om rekening te houden met de onderstaande punten. 

Vitaminen en mineralen

Vast voedsel is een no-go tijdens een sapkuur van 10 dagen. Dat klinkt als een groot probleem, maar eigenlijk valt dat wel mee.

Dit komt doordat detoxkuren meestal alle belangrijke vitaminen en mineralen bevatten. Je lichaam werkt hierdoor alsnog goed, ook al eet je eigenlijk niks.

Controleer de voedingsstoffen wel voordat je een kuur koopt, je wilt immers niet dat je na het ontvangen van je bestelling erachter komt dat bepaalde vitaminen en mineralen niet in de sapjes zitten.

Suikergehalte

Fruit bevat van nature suiker. Op zich is dat prima, maar het kan wel resulteren in problemen als de sapjes overmatige hoeveelheden bevatten.

Dit leidt namelijk tot energiepieken en -crashes, wat je zeker niet wilt tijdens je detox kuur van 10 dagen.

Koop daarom een sapkuur die voor het grootste gedeelte bestaat uit groenten en suikerarm fruit. 

Ingrediënten

Daarnaast is het altijd belangrijk om de lijst met ingrediënten te bekijken voordat je een detoxkuur koopt. Dit is al helemaal het geval als je allergisch bent voor bepaalde groenten of fruit.

Lust je sommige ingrediënten niet? Ook dan is het beter om een andere sapkuur van 10 dagen te kopen. 

Kun je een detox kuur van 10 dagen zelf maken?

eigen sapkuur maken

Een sapkuur van 10 dagen is natuurlijk niet bepaald goedkoop. Je bespaart dan ook geld door de detoxkuur zelf te maken. Weet echter wel dat dit veel werk is, vooral over zo’n lange periode.

Wil je toch graag zelf een detox kuur van 10 dagen maken? Het is dan een goed idee om onder meer de volgende sapjes in je sapkuur te verwerken.

Vergeet niet dat je elke dag met een gembershotje moet beginnen!

Zuur sapje

Als je van een zuur drankje houdt, is een sapje waar een groene appel in zit zeker een aanrader. Voeg hier ook nog wat kaneel en een eetlepel appelazijn aan toe.

Dit laatste voedingsmiddel komt met tig voordelen voor je gezondheid. Appelazijn verbetert bijvoorbeeld je insulinegevoeligheid. 

Pittig sapje

Ben je juist een liefhebber van pittig eten? Een pittig sapje zul je dan ook vast heerlijk vinden.

Gebruik hiervoor drie wortels, twee rode paprika’s, twee tomaten, een handje spinazie, twee teentjes knoflook, een rode peper en een paar druppels tabasco.

Bereid alle ingrediënten voor en meng ze vervolgens in een slowjuicer. Eventueel kun je ook een blender gebruiken.

Verkoelend sapje

Je kunt daarnaast ook nog een sapje maken dat je verkoelt, wat wel zo fijn is als je je detox kuur van 10 dagen in de zomer volgt.

Gebruik hiervoor een handje spinazie of boerenkool, een halve komkommer, een banaan en 200 milliliter kokoswater. 

Hoeveel kun je afvallen met een sapkuur van 10 dagen?

detox kuur gewichtsverlies

Hoeveel je afvalt met een detoxkuur hangt af van de duur en hoe je lichaam op de sapjes reageert. Toch is de kans groot dat je met een sapkuur van 10 dagen meer afvalt dan met een kortere detox kuur.

Het gewichtsverlies bij een detox kuur van 10 dagen is meestal ongeveer 2 kilo of meer. Het is wel belangrijk om na de kuur aan het gewichtsverlies te blijven werken.

Als je dit niet doet, is de kans groot dat de kilo’s namelijk direct weer terugkomen. Dat zou natuurlijk zonde zijn! 

Is een detox kuur van 10 dagen lang genoeg?

Een detox kuur van 10 dagen is absoluut lang genoeg om je doel te behalen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je graag wilt afvallen, maar ook als je meer energie wilt of als je je lichaam volledig wilt ontgiften.

Een langere sapkuur dan deze van 10 dagen is er eigenlijk niet, wat ook komt doordat veel gebruikers een detox kuur van 7 dagen al lang genoeg vinden. 

Voor wie is een detox kuur van 10 dagen geschikt?

groen detox drankje

Een detox kuur van 10 dagen is helaas niet voor veel mensen geschikt. Vooral personen die nog niet eerder een sapkuur hebben gevolgd, moeten zo’n lange kuur vermijden.

Het is dan juist beter om te beginnen met een detox kuur van 1 dag. Bouw de duur steeds op zodat je uiteindelijk wel een sapkuur van 10 dag kunt volgen.

Weet wel dat dit ingrijpend is op je lichaam, dus als je al problemen hebt met je immuunsysteem dan kun je zo’n lange detox kuur beter helemaal vermijden.

Weeg jouw situatie altijd af tegen de voor- en nadelen van een 10-daagse sapkuur. Alleen zo weet jij of dit een geschikte manier van detoxen voor jou is!