Detox sapkuur 1 dag – Bekijk de beste opties

detox sapkuren van 1 dag

Een detox kuur van 1 dag is de beste keuze als je nog nooit eerder je lichaam ontgift hebt.

Je went zo aan het detoxen terwijl je tegelijkertijd wat van de voordelen van een goede detox kuur ervaart. Met een beetje geluk val je ook nog eens af met behulp van een sapkuur van 1 dag.

Wil je zo’n kuur graag eens proberen? In dit artikel lees je alles wat je erover moet weten en welke sapkuren je het beste kunt doen! 

Dit zijn de beste detox kuren van 1 dag

Een sapkuur van 1 dag is dus de beste optie voor beginners als het gaat om ontgiften. De prijs per dosering is hierbij berekend per sapje, maar deze pakketten bevatten ook nog andere producten. 

Detox kuur 1 dag  Belangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Sap.je Detox Kuur 1 Dag– 7 sapjes en 3 shotjes
– Bevat ook groentesoep en thee
– Ruim 4 kilo groente 
€ 8,57
2. The Juicy Factory Detox Kuur 1 Dag– 1 shotje en 6 sapjes
– Betaalbaar
– Zeer smaakvol  
€ 8,17

1. Sap.je Detox Kuur 1 Dag: De meest uitgebreide sapkuur van 1 dag

sapje detox kuur 1 dag

We beginnen met de Sap.je Detox Kuur 1 Dag. Dit pakket bevat maar liefst 7 sapjes en 3 shotjes.

Ook zit er courgettesoep en ontspanthee in. Op deze manier ontgift je je lichaam gedurende deze dag optimaal.

De prijs van deze sapkuur is wel aan de hoge kant. Het is desondanks mogelijk om de kosten te drukken als je kiest voor een abonnement. Je krijgt dan bij meer leveringen van dit pakket korting van het merk.
2. The Juicy Factory Detox Kuur 1 Dag: De beste betaalbare sapkuur van 1 dag

juice factory detox kuur 1 dag

Als je niet te veel wilt uitgeven voor je detox kuur van 1 dag dan ben je bij The Juice Factory aan het juiste adres. De Detox Kuur 1 Dag van dit merk kost per sapje namelijk 8,17 euro.

Je krijgt bovendien ook nog een shotje, hiermee begin je de dag. Vervolgens drink je tijdens de rest van de dag zes verschillende sapjes die allemaal een ander doel hebben.

Je eindigt je detoxkuur van 1 dag met de Popeye. Dit slowjuiced sapje verzadigt je optimaal, wat je nachtrust ten goede komt.
Sapkuur voor 1 dag: Aandachtspunten

gezonde detox sapjes

Je hoeft natuurlijk niet per se een van onze twee favoriete detox kuren te kopen, er zijn nog veel meer sapkuren van 1 dag te vinden.

Als je een andere sapkuur op het oog hebt is het wel belangrijk om rekening te houden met de onderstaande aandachtspunten. 

Calorieën

Volg je een detox kuur van 1 dag om af te vallen? Het aantal calorieën in de sapjes zijn dan erg belangrijk. Je valt namelijk af door minder calorieën in te nemen dan je verbruikt.

Als dit je doel is, is het dus een goed idee om te kiezen voor de detoxkuur met de minste calorieën.

Wees hier overigens wel voorzichtig mee, vooral als je een drukke dag hebt. Je hebt dan veel energie nodig en dus ook veel calorieën.

Voedingsstoffen

Tijdens een sapkuur van 1 dag eet je geen vast voedsel. De sapjes moeten daarom alle belangrijke voedingsstoffen bevatten, anders functioneert je lichaam niet optimaal.

Koop daarom een detoxkuur waarmee je alle essentiële vitaminen en mineralen krijgt. 

Smaak

Als je groente over het algemeen niet lust, is een detox kuur van 1 dag waarschijnlijk niet heel geschikt voor je.

Zijn er bepaalde groenten die je niet echt lekker vindt? Let hier dan goed op tijdens je zoektocht naar de beste sapkuur.

Met een beetje geluk vind je een pakket dat bestaat uit sapjes die je allemaal lekker vindt. 

Kun je een detox kuur voor 1 dag zelf maken?

groen detox sapje maken

Een sapkuur van 1 dag kopen is mogelijk, maar het verbaast je waarschijnlijk niet dat je ook zelf zo’n kuur kunt maken.

Je moet dan vooral de sapjes maken. Bij een lange detox kuur is dit vervelend en veel werk, maar dat valt wel mee als je de kuur maar voor één dag wilt volgen.

De volgende sapjes raden we aan voor een detox kuur van 1 dag!

Gembershotje

Oké, een gembershotje is geen sapje, maar wel belangrijk voor een detox kuur van 1 dag. Je moet je dag hiermee beginnen.

Doe hiervoor circa 25 gram verse gember samen met een halve geschilde citroen in je blender of slowjuicer. Voeg vervolgens een kwart liter water toe.

Zet het apparaat aan en drink vervolgens het shotje in één keer op. 

Bietensapje

Niet iedereen vindt bietensap lekker, maar dit drankje is wel erg gezond. Maak het daarom tijdens je sapkuur van 1 dag!

Je moet hiervoor een kleine biet in plakjes snijden. Schil ook een banaan en doe ze vervolgens samen met vier aardbeien in je slowjuicer of blender om het bietensapje te maken. 

Komkommersapje

Komkommer bevat veel voedingsstoffen en is ook nog eens verfrissend. Daarom vormt een komkommersapje een goede afwisseling tijdens je detox kuur van 1 dag.

Gebruik hiervoor een halve geperste limoen en een komkommer. Plaats ze samen in een blender of slowjuicer. Je kunt eventueel ook nog ijs toevoegen. 

Hoeveel kun je afvallen met een sapkuur van 1 dag?

detox kuur gewichtsverlies

Het is niet meer dan logisch dat je met een detox kuur van 10 dagen veel meer afvalt dan tijdens je sapkuur van 1 dag. Toch kun je wel wat gewicht verliezen tijdens deze detoxkuur.

Over het algemeen is je gewichtsverlies tijdens een detox kuur van 3 dagen minstens een kilo, dus bij een detox kuur van 1 dag moet je denken aan ongeveer 300 gram.

Je gewichtsverlies kan ook hoger zijn, dit komt doordat je ook vocht kwijtraakt door de sapkuur. Dit zal sterk verschillen per persoon.

Is een detox kuur van 1 dag lang genoeg?

Een sapkuur van 1 dag is natuurlijk aan de korte kant. Je ervaart de voordelen van een detoxkuur dan ook minder bij een korte kuur.

De detox zal je lichaam en gezondheid ondersteunen, maar je voelt dit effect nog meer als je een langere kuur volgt.

Een detox kuur van 1 dag is dus eigenlijk niet lang genoeg, maar wel geschikt voor beginners om er aan te wennen. 

Voor wie is een detox kuur van 1 dag geschikt?

samen detoxen

Een sapkuur van 1 dag is eigenlijk voor iedereen geschikt. Dit komt doordat deze detoxkuur zo kort is. Zelfs als je nog nooit eerder je lichaam ontgift hebt, is deze kuur ideaal.

Als je graag kennis wilt maken met detoxen dan raden we een kuurtje van 1 dag dus absoluut aan. Eventueel kun je later een langere detox kuur volgen, maar dat is natuurlijk helemaal je eigen keuze.