Detox kuur bij Kruidvat kopen: Is dit mogelijk?

Gepubliceerd door Bas op

Detox kuren van Kruidvat

Als je een product zoekt voor je gezondheid is de kans groot dat je naar een drogisterij gaat. Kruidvat is dan waarschijnlijk je eerste keuze.

Deze drogisterij heeft in ontzettend veel Nederlandse plaatsen een winkel. Ook heeft deze keten een breed assortiment. Je kunt daardoor diverse detox kuren bij Kruidvat kopen. Let wel; dit zijn geen sapjes, maar andere manieren van detoxen.

Hieronder lees je wat voor soorten detox kuren deze drogisterij verkoopt en welke detox kuur je het beste kunt kopen bij Kruidvat.

Wat voor detox kuren verkoopt Kruidvat?

logo kruidvat

Kruidvat heeft een breed assortiment dat bestaat uit veel gezondheids- en verzorgingsproducten. Je kunt dus ook een detox kuur kopen bij deze drogisterij.

Het is belangrijk om te weten dat dit geen sapkuur is. De detox kuren van Kruidvat zijn namelijk gericht op stoelgangkruiden en psylliumvezels.

Hieronder leggen we uit hoe deze kuren, die overigens werken in de vorm van pillen, je lichaam ontgiften.

Stoelgangkruiden

Je kunt bij Kruidvat dus een detox kuur kopen in de vorm van stoelgangkruiden. Deze pillen bevorderen je darmreiniging.

Ook wordt je stoelgang verbeterd met behulp van de stoelgangkruiden, wat de naam eigenlijk al aangeeft. Voorbeelden van deze kruiden zijn onder meer cascara sagrada en senna.

Het is essentieel om te weten dat je de stoelgangkruiden met zorg moet gebruiken. Volg dus altijd de instructies!

Psylliumvezels

Je detoxt je lichaam optimaal met psylliumvezels omdat ze afval- en gifstoffen vangen en uit je lijf halen. Ze zorgen er dan ook voor dat de stoffen niet nogmaals in de bloedbaan opgenomen worden.

Ook blijkt uit dit onderzoek dat psylliumvezels ervoor zorgen dat je cholesterolgehalte een normale waarde behoudt.

Bovendien verbeteren deze vezels, die van de plantago ovata plant komen, de stoelgang. Psylliumvezels worden dan ook gezien als een natuurlijk laxeermiddel.

Motiveer het ontgiften door de vezels te mengen met yoghurt, een sapje of een smoothie. 

Als je een detox kuur bij Kruidvat koopt, ontgift je dus lichaam met behulp van kruiden en supplementen. Een sapkuur kopen is bij deze drogisterij dan ook niet mogelijk. Wel verkoopt Kruidvat een detox drink, maar daarover later meer. 

Wat zijn de beste detox kuren van de Kruidvat?

Inmiddels weet je wat voor soorten detox kuren Kruidvat verkoopt, maar wat zijn dan de beste producten die verkocht worden door deze drogisterij voor het ontgiften van je lichaam?

Hieronder noemen we 3 opties:

Detox kuur bij de Kruidvat  Belangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Davitamon Pre & Probiotica Capsules– 30 capsules, 1 per dag
– Bevat prebiotica, probiotica en gemberextract
– In elke capsule zitten 6 miljard bacteriën uit 5 verschillende stammen
€ 0,70
2. Lucovitaal Pre & Pro Biotica– 20 miljard bacteriestammen en 50 mg prebiotica per capsule
– 1 pil per dag
– Capsules zijn maagsapresistent 
€ 0,71
3. Amiset Berry Blaster Detox Drink– Smaakvol drankje
– Ondersteunt de reinigende werking van de lever
– Biedt hulp bij het verbranden van koolhydraten  
€ 0,62

1. Davitamon Pre & Probiotica Capsules: De beste detox kuur bij Kruidvat met gemberextract

Davitamon pre en probiotica

Als je ooit al eens een sapkuur hebt gevolgd, weet je hoe belangrijk gember is voor het detoxproces.

Het is dan ook logisch dat een detox kuur die je bij Kruidvat koopt eigenlijk gemberextract zou moeten bevatten. Dit ondersteunt namelijk je maag- en darmfunctie.

Ook helpt het gemberextract bij het behouden van een natuurlijke stoelgang en een gezonde spijsvertering. De Davitamon Pre & Probiotica Capsules raden we daarom zeker aan.

Elke dag neem je één van deze pillen, die per capsule bij de productie maar liefst 375 mg prebiotica en 6 miljard bacteriën uit 5 stammen bevatten.

Het is goed om te weten dat deze bacteriën daadwerkelijk je darmen levend bereiken, ze overleven namelijk maagzuur.
2. Lucovitaal Pre & Pro Biotica: De beste detox kuur bij Kruidvat met maagsapresistente capsules

lucovitaal pre en probiotica

De Davitamon Pre & Probiotica Capsules en de Lucovitaal Pre & Pro Biotica lijken erg op elkaar. Wel zijn er wat verschillen.

Zo bevat deze detoxkuur die verkocht wordt door Kruidvat geen gemberextract. Dit is absoluut een nadeel. Wel zitten er veel meer bacteriestammen in de Lucovitaal Pre & Pro Biotica, namelijk maar liefst 20 miljard.

Deze komen levend aan in je darmen doordat de capsules maagsapresistent zijn. Dit houdt in dat de pillen beschermd zijn tegen maagzuur, dus ook de bacteriën zelf.

Het aantal prebiotica is bij het product van Lucovitaal overigens veel lager per capsule, namelijk 50 mg ten opzichte van 375 mg bij de Davitamon Pre & Probotioca Capsules. 
3. Amiset Berry Blaster Detox Drink: De beste detox kuur bij Kruidvat in vloeibare vorm

amiset berry blaster detox

Als je geen liefhebber bent van grote capsules en liever een detoxkuur al drinkend aflegt, raden we je de Amiset Berry Blaster Detox Drink aan.

Dit drankje is gemaakt van bessen en smaakt dus lekker, terwijl het ook nog eens veel goeds doet voor je lichaam.

Je lever wordt bijvoorbeeld ondersteund door de Amiset Berry Blaster Detox Drink bij het reinigen van je lijf. Dit drankje geeft je ook extra energie bij vermoeidheid met behulp van vitamine B3 en B6. Het helpt bovendien bij het normaal verbranden van koolhydraten en de vetstofwisseling.

Het is belangrijk om te onthouden dat je elke dag 1 dopje van de Amiset Berry Blaster Detox Drink moet drinken. Dit doe je door het te mengen met koud water in een groot glas. 
Maakt Kruidvat zelf ook detox kuren?

Er zijn dus meerdere merken detox pillen en capsules die door Kruidvat verkocht worden. Bekende voorbeelden hiervan zijn Lucovitaal en Davitamon. Deze fabrikanten zijn vaak wat aan de dure kant.

Als je geld wilt besparen, kun je een detox kuur van Kruidvat zelf kopen. De drogisterij maakt namelijk zelf ook capsules. Je hebt op dit vlak in principe drie opties: stoelgangkruiden, psylliumvezels en pre- en probiotica.

Deze pillen zijn van een goede kwaliteit en vormen dan ook een goed alternatief voor de duurdere exemplaren. 

Voor wie zijn de detox kuren van Kruidvat geschikt?

detox pil capsule

In de winkels van Kruidvat vind je veel detox kuren. Over het algemeen zijn ze voor vrijwel iedereen geschikt. Toch raden we deze capsules vaak niet aan voor zwangere vrouwen en kinderen.

Wil je je zoon of dochter toch probiotica geven? Kruidvat biedt hiervoor pillen aan van Lucovitaal die je kind kan opeten, dat zijn namelijk kauwtabletten. 

De kwaliteit van de detox kuur van Kruidvat

detox kuur pillen

Als je een goede detoxkuur wilt volgen, kies je waarschijnlijk voor een sapkuur. Dat raden veel experts ook aan.

De detox kuren die je bij Kruidvat kunt kopen, bestaan echter niet uit sapjes.

Hoe goed zijn ze dan? Nou, op zich hebben ze best een goede kwaliteit.

Toch kun je over het algemeen beter kiezen voor een sapkuur. De sapjes ontgiften je lichaam simpelweg beter.

Is het doel van je detoxkuur om af te vallen? Een sapkuur is dan al helemaal beter dan de pillen die we in dit artikel hebben genoemd. 

De detox kuren van Kruidvat kunnen echter wel geschikt zijn voor andere doeleinden. De psylliumvezels stimuleren bijvoorbeeld de darmwerking optimaal, wat gedaan wordt met behulp van natuurlijke ingrediënten.

De stoelgangkruiden bevorderen juist de regelmachtige en natuurlijke stoelgang, terwijl pre- en probiotica je darmen ondersteunen en normaal laten functioneren.


Meer winkels om je detox kuur te kopen? Bekijk ze hieronder:


Categorieën: Informatie

Bas

Enkele jaren geleden ontdekte in green juice en tegenwoordig kan ik niet meer zonder. Nu ik de voordelen heb ontdekt, is het mijn missie om anderen te helpen met het informeren over green juices.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *