Detox kuur ervaringen: De moeite waard? Lees het hier!

Gepubliceerd door Bas op

Ervaringen met detox kuren

Een detox kuur zorgt ervoor dat je lichaam ontgift wordt. Dit komt je lijf en gezondheid ten goede, terwijl je vaak ook nog afvalt met behulp van een sapkuur.

Maar is zo’n kuur daadwerkelijk goed voor je? Of valt deze in de praktijk toch tegen?

In dit artikel gaan we in op ervaringen van gebruikers van verschillende (bekende) detox kuren. Op deze manier kom jij te weten of een detox kuur de moeite waard is. Lees snel verder!

Ervaringen met de sapkuren van Sap.je

sapje detox kuur 1 dag

Sap.je is een van de bekendste en beste producenten van detoxkuren. Op de site van dit merk lees je dan ook veel ervaringen over hun sapkuur.

Deze beoordelingen zijn afkomstig van een site genaamd Kiyoh. In totaal hebben meer dan 1500 mensen een review achtergelaten over de detox kuur van Sap.je. Gemiddeld geven ze deze sapkuur een 9.3.

Monique uit Capelle aan den IJssel gaf bijvoorbeeld een 10 met deze uitleg:

“Ik heb wederom een variatie aan sapjes ontvangen, volgens afspraak en in goede diepvriesstaat. Ik ben blij met de kwalitatief goede sapjes, zo is het nog eens makkelijk om voldoende biologische groenten en fruit binnen te krijgen.” 

Meike uit Noordwijk deed de detox kuur van 3 dagen van Sap.je en gaf de kuur ook een dikke 10!

Ze schreef het volgende over haar ervaringen met deze sapkuur:

“Ik heb de 3-daagse detoxkuur gedaan. De sapjes waren allemaal super lekker en de kuur was goed te doen, ook vooral doordat je ‘s avonds wel een warm soepje mocht… Het heeft m’n lichaam echt goed gedaan en ik zal zeker een volgende bestelling plaatsen, zodat ik Sapje in m’n dagelijkse routine kan houden!”

Al met al zijn de ervaringen van de detox kuur van Sap.je dus zeer positief. Wel zijn er soms wat kritieken van klanten.

Eline uit Weesp had bijvoorbeeld graag wat meer fruit in de sapjes gewild. Hanna uit Amersfoort vond het juist jammer dat dezelfde smaken bijna elke dag terugkeerden. Ook was ze de eerste dag beroerd van de detoxkuur, zo bleek uit haar review.

Janine uit Den Haag vond het pittig om door te zetten tijdens de sapkuur van Sap.je, maar was uiteindelijk zeer tevreden.

Afvallen met een detox kuur is volgens haar zeker mogelijk, ze verloor namelijk maar liefst 5 kilo. 

Ervaringen met de detox kuren van Happy Juicy

happy juicy sapkuur 7 dagen

Een bekende concurrent van Sap.je is Happy Juicy. Dit merk verkoopt meerdere sapkuren die een hoge kwaliteit hebben.

Op hun site lees je bovendien meerdere ervaringen van klanten over deze detox kuur. Hieronder noemen we een paar voorbeelden.

 • Marjolein: “Ik was erg benieuwd naar je sapjes. Zouden ze wel smaken? En nog belangrijker… zou zo’n sapkuur wel werken? Mijn nieuwsgierigheid overwon, dus ik moest het uitproberen! Mijn twijfel bleek onterecht. De service was top en de 9 soorten sapjes die ik heb gekregen zorgen voor de ene verrassing na de andere. Meer dan genoeg variatie, wel zo fijn! De sapjes nemen me wel een hoop zorgen uit handen en dat is ook wat waard. Ik vind de sapkuur makkelijk vol te houden en ik voel me er goed bij. Ik heb mijn zus ondertussen ook al overtuigd het uit te proberen, haha! Dank jullie wel!”
 • Amy: “Besloten om toch maar een detox te doen in het nieuwe jaar. Ik ben aangenaam verrast, al moet ik zeggen dat ik het in de  eerste 2 dagen best wel moeilijk had. Maar toch doorgezet en uiteindelijk resultaat geboekt. Dat heb ik met geen enkel dieet ooit bereikt. De sapjes waren pittig en vol van smaak. Of ik het zou aanraden? Zeker weten. Het is een genot om ze in de ochtend te drinken. Ook de levering was in orde en de klantenservice was erg behulpzaam. Een aanrader wat mij betreft.”
 • Jos: “Mijn vrouw en ik zijn net klaar met onze 5-daagse detox sapkuur. We zijn allebei zeer tevreden over HappyJuicy! De sapjes waren goed te drinken en zeer bevredigend. De bestelling werd op tijd geleverd met bevroren sappen.”

Ervaringen van Mamalifestyle met een detox kuur

mamalifestyle detoxkuur sapje

Marike is de eigenaresse van de website Mamalifestyle en volgde de detox kuur van 5 dagen van Sap.je. We vatten haar ervaring met deze sapkuur hieronder kort samen.

 • Dag 1: Het sapje genaamd Kick viel qua smaak ontzettend tegen. Ook stort ze ’s ochtends volledig in. Ze heeft hoofdpijn, kan alleen maar aan eten denken en is ontzettend koud. Aan het einde van de middag gaat het beter en begint ze haar weer prettig te voelen. Ze is ook erg blij met haar broccolisoepje ter afwisseling.
 • Dag 2: Marike wordt wakker met lichte hoofdpijn. Even later trekt dit weg, maar ’s middags komt de hoofdpijn toch terug. De rest van de dag gaat ook best goed, al merkt ze wel dat ze meer moeite heeft met zwemmen dan normaal.
 • Dag 3: Kick is nog steeds vies, maar Marike vindt het nu wel makkelijker om dit sapje op te drinken. Ook heeft ze soms hoofdpijn en merkt ze dat haar huid onrustig lijkt. Ze mist vast voedsel wel en eet daarom zo nu en dan een worteltje.
 • Dag 4: De hoofdpijn keert regelmatig terug maar vliegt dan ook binnen een mum van tijd weer weg. Marike ziet op Pinterest veel lekker eten voorbijkomen en hierdoor krijgt ze het moeilijk. Uiteindelijk weet ze de verleidingen te weerstaan. Wel eet ze wat wortels en een stukje komkommer.
 • Dag 5: Op de laatste dag maakt Marike voor de lunch een salade. Ook maakt ze screenshots van meerdere gerechten, ze is dus veel met eten bezig. Haar ervaring is dan ook dat een detox kuur van 5 dagen de max is voor haar. 

In haar artikel over haar ervaringen met de sapkuur van Sap.je schrijft Marike ook nog over de week na de kuur. Hieruit halen we dat de detox nog steeds positief werkt.

Zo eet ze gezonder en geniet ze daar daadwerkelijk van. Ook heeft ze elke dag veel energie, zelfs als ze niet goed geslapen heeft.

Bovendien drinkt Marike nog steeds veel sapjes, soms kiest ze zelfs voor een ware sapjesdag. Ook eet ze minder vlees en eet ze vaker gezonde snacks. Ze merkt dat de huid in haar gezicht rustiger is geworden en ze heeft minder last van eczeem.

Marike eindigt het artikel over haar ervaring met de detox kuur van Sap.je door deze aan te raden. Hierbij geeft ze wel aan dat je agenda het toe moet laten.

Het wordt anders namelijk te moeilijk om je aan het schema van de sapkuur te houden en tegelijkertijd je normale leven te leven. 

Ervaringen van Uit Paulines Keuken met een sapkuur

Aan het begin van 2020 volgde Annika van Uit Paulines Keuken een sapkuur van 3 dagen van Frecious. Hieronder lees je een samenvatting van haar ervaringen met deze detox kuur

 • Dag 1: Annika vond de eerste dag van de sapkuur erg zwaar. Dit kwam vooral doordat ze moest wennen aan het leven zonder eten en kauwen. Ze had erg honger, was moe, had hoofdpijn en was koud. Ook had ze weinig energie. Al met al begon de detox kuur dus slecht, al vond ze de sapjes over het algemeen wel prima te doen.
 • Dag 2: De tweede dag ging Annika beter af. Ze had minder cravings en voelde zich ook beter. Wel heeft ze ’s middags een rijstwafel gegeten, maar dat mag ook bij de detox kuur van Frecious. 
 • Dag 3: Annika voelde zich op de laatste dag van haar detoxkuur goed. Haar buik was minder opgeblazen en ze werd energieker en fitter wakker. Daarnaast merkte ze dat ze het vervelend vond om weinig warms te eten en niet te kauwen.

Annika vond het al met al leuk om een keer een sapkuur te volgen. Wel had ze er moeite mee, vooral de eerste dag viel zwaar tegen. Na deze dag raakte ze gewend aan de detoxkuur en begon ze zich steeds beter te voelen.

Het fijnste van haar ervaringen met de detox kuur vindt ze dat ze geen suikercravings meer heeft. Ook viel ze tijdens de drie dagen 1,5 kilo af, al kwam 1 kilo na een paar dagen weer terug.

Dit is relatief normaal bij een sapkuur. Ook is haar buik minder opgeblazen en is ze gezonder gaat eten en drinken.

Ben jij na deze verschillende ervaringen overtuigd om ook je lichaam te gaan detoxen? Klik dan op de knop hieronder om de beste detox sapkuren van dit moment te bekijken:


Categorieën: Informatie

Bas

Enkele jaren geleden ontdekte in green juice en tegenwoordig kan ik niet meer zonder. Nu ik de voordelen heb ontdekt, is het mijn missie om anderen te helpen met het informeren over green juices.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *