Detox sapkuur 7 dagen – De top 4

Detox kuur volgen van 7 dagen

Je ontgift je lichaam met behulp van een detox kuur van 7 dagen. Dit betekent eigenlijk dat je de afvalstoffen uit je lijf verwijdert.

Je kunt hiervoor diverse manieren gebruiken, waaronder dus ook een sapkuur van 7 dagen. Tijdens dit proces neem je gedurende een hele week eigenlijk alleen maar detox sapjes in.

De pakketten die je hiervoor kunt kopen, bevatten vaak ook nog shotjes. Bovendien mag je thee en water drinken. Vast voedsel is dus geen onderdeel van een detoxkuur.

Wil je een keer je lichaam ontgiften voor een volledige week? Lees dan snel dit artikel door zodat je precies weet welke sapkuur van 7 dagen de beste is! 

Dit zijn de 4 beste detox kuren van 7 dagen

In het onderstaande tabel staan de beste detox kuren voor 7 dagen. De prijs per dosering is gebaseerd op de prijs van één flesje sap. 

Detox kuur 7 dagen  Belangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Happy Juicy 7 Dagen Sapkuur– Bestaat uit 28 sapjes en 7 gembershotjes
– Sapjes hebben diverse smaken
– Wordt geleverd met een schema en gids   
€ 4,84
2. Sap.je Detox Kuur 7 Dagen– Je krijgt ruim 21 kilo rauwe groente binnen 
– 5 sapjes per dag
– Relatief duur
€ 6,07
3. The Juice Factory Detox Kuur 7 Dagen– Duur per dosering
– 42 sapjes en 7 shotjes
– Eenvoudig schema
€ 6,40 
4. Sap.je Sapkuur 7 Dagen+– Bevat meer dan 26 kilo groente
– 49 sapjes en 21 shotjes
– Ook elke dag een soepje
€ 6,33

1. Happy Juicy 7 Dagen Sapkuur: De goedkoopste detox kuur 7 dagen

happy juicy sapkuur 7 dagen

Boodschappen zijn tegenwoordig duur, maar dat geldt ook zeker voor een detoxkuur. Als je liever niet te veel wilt spenderen dan is de Happy Juicy 7 Dagen Sapkuur zonder twijfel de beste optie.

Deze detoxkuur voor 7 dagen kost per flesje namelijk niet eens 5 euro, waarmee deze een stuk goedkoper is dan de concurrentie. Dit pakket bestaat in totaal uit 35 flesjes, waarvan 28 sapjes en 7 shotjes.

De shotjes hebben allemaal dezelfde smaak, namelijk gember. Dit geldt echter niet voor de sapjes, in totaal ontvang je bij de Happy Juicy 7 Dagen Sapkuur namelijk 9 verschillende soorten sapjes.

Je krijgt ook een gids en schema zodat je precies weet hoe je deze detox kuur moet volgen.
2. Sap.je Detox Kuur 7 Dagen: De meest uitgebreide sapkuur 7 dagen

7 dagen sapkuur sapje

Waar veel detoxkuren alleen sapjes en shotjes bevatten, is dat bij de Sap.je Detox Kuur 7 Dagen niet het geval. Je ontvangt in dit pakket namelijk naast 42 sapjes en 7 shotjes ook nog 7 soepjes en thee.

De soepjes smaken naar courgette, pompoen en tomaat. Elke dag drink je een van deze soepjes op naast de sapjes en shotjes. Dit geldt ook voor de thee.

Wil je graag vaker een sapkuur van 7 dagen volgen? Dat is mogelijk met de Sap.je Detox Kuur 7 Dagen. Je kunt namelijk een abonnement afsluiten bij dit merk.

Je ontvangt dan meerdere leveringen van dit pakket tegen een lagere prijs. Zo wordt de prijs per dosering uiteraard ook lager!
3. The Juice Factory Detox Kuur 7 Dagen: De handigste detox kuur 7 dagen

7 dagen sapkuur juice factory

Een detoxkuur is soms lastig te volgen. Dit komt doordat het schema lastig te begrijpen is, maar ook doordat de kuur uit veel verschillende sapjes bevat.

Als je het voor jezelf wat gemakkelijker wilt maken, ben je zeker aan het juiste adres bij The Juice Factory Detox Kuur 7 Dagen. Bij dit pakket moet je namelijk op alle dagen precies dezelfde shotjes en sapjes drinken.

Dit moet je ook nog eens steeds op dezelfde tijdstippen doen. Je weet dus eigenlijk al na één dag wat het schema is van deze detox kuur. Dit is vooral handig als je een volle agenda hebt.

Weet echter wel dat de smaken na verloop van tijd zullen vervelen, je moet tijdens deze sapkuur immers gedurende 7 dagen continu dezelfde sapjes en shotjes drinken.
4. Sap.je Sapkuur 7 Dagen+: De meest intensieve sapkuur 7 dagen

7 dagen sapkuur plus sapje

Een detoxkuur van 7 dagen is sowieso al intensief, maar Sap.je gooit er met de Sapkuur 7 Dagen+ nog een schepje bovenop.

Als je dit pakket koopt, krijg je ruim 26 kilo groente binnen. Dit is verdeeld over maar liefst 49 sapjes. Je moet dus elke dag 7 flesjes sap naar binnen werken.

Je dagelijkse schema bestaat ook nog uit 3 shotjes, een soepje en een biologische kruidenthee. Het is dan ook niet raar dat we de Sap.je Sapkuur 7 Dagen+ zien als de meest intensieve detox kuur van 7 dagen.

Je lichaam zal je echter wel dankbaar zijn als de kuur afgelopen is, je ontgift namelijk fantastisch goed. Sap.je geeft je overigens ook nog menu’s waarin recepten staan voor de pre- en aftertox.
Sapkuur van 7 dagen: De aandachtspunten

detox kuur pakket sapjes

In de tabel staan wat ons betreft de beste sapkuren voor 7 dagen. Toch betekent dit niet dat je per se een van deze detoxkuren moet kopen. Er zijn immers nog meer pakketten van andere producenten verkrijgbaar op de markt.

Wil je daarom zelf eerst nog even onderzoeken of er een betere detox kuur van 7 dagen voor je te koop is? Let tijdens je zoektocht dan op de volgende factoren. 

Voedingsstoffen

Een sapkuur die 7 dagen duurt, is erg ingrijpend voor je lichaam. Het is daarom belangrijk om een kuur te kopen die bestaat uit sapjes waar alle essentiële voedingsstoffen in zitten.

Kijk dus goed naar de voedingswaarde van de detoxkuur. Het is hierbij vooral belangrijk om naar essentiële vitamines en mineralen te kijken. Goede voorbeelden hiervan zijn calcium, vitamine C, magnesium en vitamine D.

Op de site van de fabrikant staat vaak een overzicht van alle voedingsstoffen die de flesjes bevatten. Ook staat hierbij de voedingswaarde van deze vitamines en mineralen.

Als ze in de buurt komen van of hoger zijn dan de referentie-inname dan is dit zeker een goed teken. 

Doel

Ook is het belangrijk om je doel te bepalen voordat je een detox kuur voor 7 dagen koopt. Over het algemeen doen sapkuren ongeveer allemaal hetzelfde. Ze ontgiften je lichaam immers allemaal.

Toch hebben ze vaak ook nog een ander doeleinde. Zo zijn er detoxkuren verkrijgbaar die als doel hebben om je gewicht te laten verliezen. Andere kuren zijn juist bedoeld om je levensstijl gezonder te maken.

Als je een specifiek doel voor ogen hebt voor je ontgifting dan moet je hier dus rekening mee houden als je een sapkuur voor 7 dagen koopt. 

Smaak

Je drinkt gedurende 7 dagen bij veel detox kuren continu dezelfde sapjes en shotjes. Het wordt dan ook op een gegeven moment vervelend als je de sapjes helemaal niet lust.

Kijk daarom naar de smaak van de sapjes voordat je een sapkuur koopt. Met een beetje geluk bestaat de kuur uit sapjes die je allemaal lekker vindt.

Toch kan het gebeuren dat er een sapje tussen zit dat niet je favoriet is, je moet dan helaas even door de zure appel heen bijten.  

Kun je een detox kuur van 7 dagen zelf maken?

zelf detox kuur maken

Een detox kuur voor 7 dagen zelf maken is mogelijk, maar wordt niet per se aanbevolen. Dit komt doordat het veel werk kan zijn om de sapjes te maken. Ook moet je veel ingrediënten in huis hebben.

Wel is de kans groot dat je geld bespaart door een detox kuur van 7 dagen zelf te maken. De volgende sapjes raden we in dit geval aan! 

Ontbijt

 • 1 banaan
 • 1 eetlepel amandelboter
 • 1 kopje frambozen
 • 1 eetlepel lijnzaad
 • Een kwart kopje spinazie
 • 1 kopje water
 • 2 theelepels citroensap

Lunch

 • 1 komkommer
 • Een half kopje amandelmelk
 • 4 stengels bleekselderij
 • Een halve groene appel
 • Een halve limoen
 • 1 kopje ananas
 • 1 kopje boerenkoolbladeren
 • 1 eetlepel kokosolie

Diner

 • Een kwart avocado 
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 kopje bosbessen
 • 1 kopje boerenkoolbladeren
 • Een kwart theelepel gemalen cayennepeper
 • Anderhalf kopje kokoswater
 • Een half kopje mango
 • 1 eetlepel lijnzaad

Eventueel kun je tussendoor ook nog sapjes drinken. Andere opties zijn gembershotjes, een kruidenthee of een groentesoepje. Zo maak je van je sapkuur van 7 dagen één geheel. 

Hoeveel kun je afvallen met een sapkuur van 7 dagen?

detox kuur gewichtsverlies

Een goede detox kuur van 7 dagen kan meerdere doelen hebben. Veel mensen gebruiken dit proces om gewicht te verliezen.

Dat is goed mogelijk met een sapkuur doordat je veel minder calorieën inneemt dan je verbruikt, wat de beste manier is om af te vallen. Tijdens een detox kuur krijg je per dag zelfs vaak niet eens 500 kcal binnen.

Dat is veel minder dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, dus zo verlies je makkelijk gewicht. Tijdens een sapkuur van 7 dagen kun je zelfs 1,5 kilo of meer kwijtraken.

Wil je nog meer afvallen? Volg dan een detox kuur van 10 dagen! Let wel; hier is al enige detox ervaring voor nodig.

Is een detox kuur van 7 dagen lang genoeg?

Een sapkuur van 7 dagen is zeker lang genoeg om je doel te behalen! Je lichaam wordt tijdens deze week goed ontgift en ook is de kans groot dat je ruim een kilo afvalt.

Vind je het nog wat spannend om zo lang alleen maar sapjes en shotjes te drinken? Volg dan eerst een detox kuur van 5 dagen.

Als dit goed verloopt, kun je vervolgens een langere sapkuur volgen om nog meer voordelen te ervaren. 

Wat zijn de voordelen van een 7-daagse sapkuur?

ervaringen sapje

Het volgen van een detox kuur van 7 dagen is een goed idee vanwege de voordelen van zo’n sapkuur. Hieronder noemen we hier wat voorbeelden van: 

 • Gewichtsverlies van circa 1,5 kilo of meer
 • Je lichaam krijgt tijdelijk rust
 • Je ondersteunt je lijf
 • Je krijgt veel gezonde voedingsstoffen binnen
 • Je gezondheid wordt beter

Voor wie is een detox kuur van 7 dagen geschikt?

Als je nog nooit eerder een sapkuur hebt gevolgd, raden we een detox kuur van 7 dagen niet aan.

Begin juist met een kuur van 1 dag of 3 dagen. Je weet dan ongeveer wat je kunt verwachten van een kuur van een week.

Eventueel kun je tussendoor ook nog een detox kuur van 5 dagen volgen. Dit is een goede voorbereiding op de sapkuur van 7 dagen.

Een detox kuur is overigens ook niet geschikt voor zwangere vrouwen of dames die borstvoeding geven. Heb je een zwak immuunsysteem of een immuunziekte? Vermijd dan ook zeker een sapkuur.

Het is dus ook sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie welke detox sapkuur het meest geschikt is voor jou.