Detox sapkuur 3 dagen – Vergelijk de top 3

Beste detoxkuren van 3 dagen

Detoxen, wat ook wel ontgiften wordt genoemd, moet je zien als het reinigen van je lichaam. Je verwijdert zo de gifstoffen en afvalstoffen uit je lijf.

Je kunt hiervoor een detox kuur voor 3 dagen zelf maken en gebruiken. Het is echter vaak beter om een sapkuur van 3 dagen aan te schaffen.

Deze sapjes zijn optimaal geproduceerd en geven daarom de beste resultaten als je wilt afvallen of je gezondheid een boost wilt geven.

Wil je weten wat de beste detox kuren van 3 dagen zijn? Lees dan snel verder! 

Dit zijn de 3 beste detox kuren van 3 dagen

Wil je gedurende 3 dagen detoxen? We raden je dan de onderstaande 3 sapkuren voor 3 dagen zeker aan! De prijs per dosering is hierbij overigens de prijs van één flesje. 

Detox kuur 3 dagen  Belangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Happy Juicy 3 Dagen Sapkuur– In totaal 15 sapjes
– Veel verschillende smaken en soorten
– Komt met een gids, schema en PDF e-book   
€ 5,93
2. Sap.je Detox Kuur 3 Dagen– Bevat naast sapjes ook shotjes, kruidenthee en groentesoepen
– Wordt geleverd met menu’s voor de pre- en aftertox
– Meer dan 9 kilo groente 
€ 6,67
3. The Juice Factory Detox Kuur 3 Dagen– 6 flesjes en een Ginger Boost per dag
– Elke dag dezelfde sapjes en shotjes
– Lekkere smaak 
€ 7,17

1. Happy Juicy 3 Dagen Sapkuur: De beste betaalbare detox sapkuur 3 dagen

3 dagen detox sapkuur happy juicy

We beginnen met de sapkuur voor 3 dagen van Happy Juicy, die zonder twijfel op plek 1 thuishoort.

Dit heeft een aantal redenen. Allereerst is deze detox kuur van 3 dagen de goedkoopste optie. Ook krijg je tijdens deze drie dagen veel verschillende sapjes.

Deze afwisseling is fijn voor je smaakpapillen, het wordt immers saai als je elke dag hetzelfde drinkt tijdens je detox sapkuur van 3 dagen.

Daarnaast komt de Happy Juicy 3 Dagen Sapkuur met een gids en schema om te gebruiken. Ook krijg je een PDF e-book waarin 13 richtlijnen staan voor een slank en gezond lichaam.

Nadat je detox sapkuur van 3 dagen afgelopen is, heb je dus nog steeds iets aan deze aankoop!
2. Sap.je Detox Kuur 3 Dagen: De beste detox kuur 3 dagen met handige extra’s

3 dagen detox sapkuur sapje

Naast Happy Juicy is ook Sap.je een populaire fabrikant van detox kuren. Zo heeft dit merk ook een sapkuur van 3 dagen op de markt gebracht.

Per flesje betaal je ruim 6,50 euro bij dit pakket, al kun je geld besparen door een abonnement te nemen. Je krijgt dan dus meerdere leveringen van de Sap.je Detox Kuur 3 Dagen tegen een lagere prijs.

Overigens bestaat dit pakket niet alleen uit sapjes, je ontvangt namelijk ook nog groentesoepen, shotjes en kruidenthee.

Sap.je Detox Kuur 3 Dagen wordt bovendien geleverd met twee menu’s. Hierin staan ruim 50 recepten die je kunt maken voor de pre- en aftertox.
3. The Juice Factory Detox Kuur 3 Dagen: De gezondste sapkuur 3 dagen

3 dagen detox sapkuur juice factory

Als je het niet erg vindt om tijdens je detox sapkuur 3 dagen lang hetzelfde te drinken dan raden we The Juice Factory Detox Kuur 3 Dagen zeker aan. Dit pakket bestaat uit in totaal 18 sapjes en 3 shotjes.

De shotjes zijn Ginger Boost, waarmee je de dag begint. Vervolgens drink je in volgorde The Greenie, Kidney Cleaner, Peppino Explosion, Clean Fighter, Let’s Rock en uiteindelijk Popeye.

Je drinkt dus elke dag precies dezelfde sapjes, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Ze smaken namelijk stuk voor stuk heerlijk!

Bovendien hebben de flesjes van de detoxkuur voor 3 dagen van The Juice Factory allemaal een ander doeleinde.
Sapkuur voor 3 dagen: Aandachtspunten

groen detox drankje

Ook al hebben we nu de drie beste detoxkuren voor 3 dagen genoemd, er zijn uiteraard nog meer opties.

Als je daarom zelf nog op onderzoek wilt gaan dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen.

Hieronder noemen we de belangrijkste aandachtspunten voor een sapkuur voor 3 dagen. 

Doel van jouw 3-daagse sapkuur

Detox sapkuren voor 3 dagen hebben diverse doelen. Het is dan ook belangrijk om voor jezelf vast te stellen waarvoor je wilt ontgiften.

Je kunt bijvoorbeeld een detox kuur voor 3 dagen gebruiken om je energieniveau te verhogen, maar ook om gewicht te verliezen of voor het verbeteren van je spijsvertering. Wil je je huid en haar verbeteren? Ook dat is mogelijk met een detoxkuur voor 3 dagen.

Het is dan dus wel belangrijk dat je een sapkuur kiest die aansluit bij je doel. Let hier daarom goed op tijdens je zoektocht.

Ingrediënten

Het is niet meer dan logisch dat je de ingrediënten bekijkt voordat je een detox kuur van 3 dagen wilt kopen. Dit is al helemaal het geval als je bepaalde groenten en fruit niet lust.

De smaak van de sapjes hangt af van de ingrediënten, dus koop een kuur waarvan je zeker weet dat je alle groenten en fruit lust.

Ben je allergisch voor sommige ingrediënten? Het is dan extra belangrijk om naar de ingrediëntenlijst te kijken.

Uiteraard moet je ook niet een detox sapkuur voor 3 dagen volgen als de sapjes schadelijke stoffen bevatten, maar dit is gelukkig niet vaak het geval.

Begeleiding

Als je nog niet eerder een detox kuur van 3 dagen hebt gevolgd, is het belangrijk dat je begeleid wordt tijdens dit proces. Bij vaak kuren krijg je bijvoorbeeld naast sapjes ook nog een gids.

Hierdoor weet je precies welk sapje je wanneer moet nemen. Menu’s kunnen extra handig zijn, deze gebruik je voor het bepalen van wat je gaat eten tijdens de pre- en aftertox.

Het zou ook handig zijn als je een begeleider krijgt van de verkoper van je detox sapkuur van 3 dagen. Als je vragen krijgt tijdens het proces kun je dan altijd terecht bij deze expert. 

Prijs

De prijs van de sapkuur van 3 dagen is natuurlijk ook erg belangrijk. Hoewel een detox kuur voor 3 dagen zelf maken goedkoper is, is dit niet per se gemakkelijker of beter.

Gelukkig zijn er sapkuren te vinden in verschillende prijscategorieën. Een flesje sap kost voor een detox kuur echter toch al snel meer dan 5 euro.

Bepaal vooraf wat je budget is en houd je hier vervolgens aan tijdens je zoektocht.

Fabrikant

Detox sapkuren worden door diverse fabrikanten geproduceerd. Er zijn op de markt dan ook veel merken verkrijgbaar. Het is verstandig om hier op te letten.

Kijk bijvoorbeeld naar de betrouwbaarheid van de fabrikant. Het is hiervoor vooral belangrijk dat andere mensen tevreden zijn met de sapkuur voor 3 dagen.

Je kunt het beste de beoordelingen lezen om hier achter te komen. Let dan ook direct op de kwaliteit van het merk. 

Kun je een detox kuur voor 3 dagen zelf maken?

eigen sapkuur maken

Je weet inmiddels wat de beste sapkuren voor 3 dagen zijn om te kopen, maar wist je dat je een detox kuur voor 3 dagen ook zelf kunt maken?

Er gaat natuurlijk wel wat werk in zitten, maar dit kan je een hoop geld besparen. Het is belangrijk om te onthouden dat je zo’n 1250 calorieën per dag moet binnen krijgen tijdens je detox kuur van 3 dagen.

Bij het zelf maken van een detox kuur 3 dagen moet je fruit, groente en water gebruiken. Je hebt ook een sapcentrifuge nodig. 

In principe kun je zelf bepalen welke groente en fruit je wilt gebruiken in je sapjes. Het is wel belangrijk om je te houden aan een menu met kleurcombinaties. Deze kleuren staan voor de groenten en fruit die je in de sapjes kunt gebruiken.

Bij een detox kuur 3 dagen zelf maken kun je dit menu aanhouden:

  • Ontbijt: Een blauw of geel sapje
  • Lunch: Een groen sapje
  • Middag: Een blauw of groen sapje
  • Avond: Een groen sapje
  • Dessert: Een geel of rood sapje

Het is ook belangrijk om tussendoor water te drinken. Eventueel kun je hier een beetje citroensap aan toevoegen. Drink daarnaast gemberthee of groene thee voordat je op bed gaat.

De dag beginnen met een gembershotje is ook nog een aanrader, maar dit is geen must. De zelfgemaakte sapjes moeten in ieder geval de hoofdrol spelen tijdens je detox sapkuur van 3 dagen. 

Hoeveel kun je afvallen met een detox kuur van 3 dagen?

sapkuur afvallen

Afvallen is zeker mogelijk met een detox kuur van 3 dagen. Dit komt doordat zo’n sapkuur je calorie-inname beperkt, wat ook het geval is bij een detox kuur van 1 dag.

Als je gewicht wilt kwijtraken, moet je simpelweg meer calorieën verbranden dan je inneemt. Je kunt hiervoor dus een detoxkuur van 3 dagen gebruiken.

Het is hierbij belangrijk om te weten dat het verliezen van een kilo lichaamsvet gelijk staat aan circa 7700 kcal. Overigens is lichaamsvet niet puur vet. 

Hoeveel je kunt afvallen met een sapkuur van 3 dagen hangt af van hoeveel calorieën je verbruikt. Toch kunnen we wel een schatting maken.

Bij een detox kuur van 3 dagen verliest een man gemiddeld 0,8 kilo. Een vrouw is gemiddeld 0,6 kilo lichter na de sapkuur.

Natuurlijk raak je nog meer gewicht kwijt als je een detox kuur van 5 dagen gebruikt. Je wordt dan minstens 1 kilo lichter.

Een detox kuur van 7 dagen is ook een optie, je verliest dan waarschijnlijk minimaal 1,5 kilo. Dit zal verschillen per persoon.

Is een detox kuur van 3 dagen lang genoeg?

detox drankjes vitamines

Drie dagen is niet heel lang. Daarom denken sommige mensen dat hun lichaam niet genoeg tijd krijgt om echt te ontgiften.

Toch valt dat eigenlijk wel mee. Je ervaart bij 3 dagen detoxen zeker de voordelen van een sapkuur.

Je verliest meestal immers wat gewicht, zoals we net al noemden. Ook wordt je spijsvertering beter gedurende deze periode door de sapjes die je drinkt.

Bovendien werkt een detox kuur van 3 dagen als een goede start voor een gezondere levensstijl.

Voor wie is een detox sapkuur van 3 dagen geschikt?

Vooral beginners doen er goed aan om een detox sapkuur van 3 dagen te gebruiken.

Als je vervolgens nog een keer wil ontgiften, kun je bijvoorbeeld wel een kuur van 5 of 7 dagen volgen. Je ervaart dan alle voordelen van de sapkuur. Ook verlies je dan meer gewicht.

Bekijk eerst jouw persoonlijke situatie voordat je een beslissing maakt over welke sapkuur het meest geschikt is voor jou.